Доверие или опасна провокация е да дадеш забранения ключ в ръцете на любимия? Как любовта се деформира до степен на домашен тормоз? В какво е силата на жертвата и слабостта на насилника?

"Синята брада - брак без приказка" е сайт спесифик пърформанс-инсталация с фокус върху насилието в интимния живот.

Проектът прави паралел между това тревожно явление в съвременния свят и архетипни ситуации и символи от френската приказка „Синята брада“. По интерактивен начин, чрез директно въвличане на публиката в актьорската игра и художническата инсталация, спектакълът проблематизира високия обществен толеранс към сексистко отношение и насилническо поведение у нас (последица от криворазбрани патриархални ценности в българското общество).

Проект на Паник бутон театър, авторски спектакъл на: Ивелина Колева (актьор), Елена Димитрова (актьор), Богдана Котарева (актьор), Мила Люцканова (актьор), Ервин Тул (музика и композиция на живо), Теодора Лазарова (художник инсталация и костюми) и Василена Радева (режисьор).

Представленията ще се състоят на 4 и 5 април 2018 г. от 18 ч. и от 20 ч. В пространството на KANAPE - Vibrant Media. Спецификата на пърформанса и разпределението на публиката ограничава броя на зрителите до 30 човека на спектакъл. Молим ви да заявите вашето посещение като изпратете лично съобщение на фейсбук профила на Kapana Creative District / Капана - квартал на творческите индустрии или на мейл Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. или ако предпочитате ни потърсете на тел 0877 842 426.

Проектът е част от официалната програма на Пловдив - Европейска столица на културата 2019 Plovdiv 2019 ECOC, по ключовия проект Kapana Creative District / Капана - квартал на творческите индустрии, Фокус – Френска култура, осъществен в партньорство с Institut français de Bulgarie. Реализиран с партньорството на Animus Association Foundation.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…