Любимата група обновява репертоара за големия концерт в Пловдив на 8 септември

Обичаната група Тоника СВ ще зарадва почитателите си с няколко нови песни, които в момента подготвя за големия концерт на 8 септември от 20 часа в Античния театър в гр. Пловдив.

 

Засега заглавията на новите попълнения в репертоара на Милица, Ралица, Драго и Емил се пазят в тайна.

 

„Трябва да има изненади за публиката“, лаконичен е Драго.   

 

Новите песни ще имат премиера пред публика в Пловдив, защото това е първият самостоятелен концерт на групата в тяхната 45-годишна история в Античния театър.

 

От екипа на групата издадоха, че някои от новите песни вече са записани в студио и по всяка вероятност групата ще издаде нов албум до края на годината.

 

Имената на композиторите, авторите на текстовете и аранжорите се пазят в тайна. Едно е сигурно, че „бащата“ на групата Стефан Диомов също се включва в нова композиция.

 

„Разбира се, че работя върху нови песни за Тоника СВ“, категоричен е маестро Диомов, който  се очаква да присъства на грандиозния спектакъл в Пловдив.

 

През лятото групата ще редува почивка с участия из страната, но всички усилия са насочени към мега концерта в Античния театър. На него Тоника СВ ще изпълнят големите си хитове като „Приятели“, „Един неразделен клас“, „Мария“ и други. Специална почит ще бъде отдадена и на отишлата си без време певица Ваня Костова.

 

„За нас е голямо вълнение да излезем пред публиката в Античния театър с обновен репертоар. Някои от старите ни песни ще са в нов аранжимент“, издадоха от групата.

 

Специално осветление и изненади подготвят организаторите на концерта от UPI events.

 

“Този концерт ще бъде различен от другите участия на групата, защото Тоника СВ навлиза в своята 45-годишнина. Юбилеят ще бъде подобаващ. Музиката, характерният им изпълнителски стил ги превръщат не само в една от най-обичаните от поколения български групи, но и в пример как интелигентно един музикант и артист може да мине през времето, без да робува на модни течения“, казаха от UPI events.

 

Групата е създадена в края на 1979 г. по идея на Главно управление на Строителни войски.

 

„Трябваше да направим вокална група, която да обикаля поделенията , за да повдига духа на войниците“, спомня си композиторът Стефан Диомов.

 

249 кандидати за славата се явяват на конкурс, който наподобява актуалния телевизионен формат „Гласът на България“. Стефан Диомов е натоварен със задачата да избере най-добрите. Първоначално се е мислело да е група от двама мъже и две жени, подобно на АББА. Изключителните гласове на Ваня, Милица и Ралица обаче карат началниците в ГУСВ да направят компромис и да формират група от 3 жени и 2 мъже. Първите песни Диомов пише още преди да е наясно кои точно ще са участниците във вокалната формация. През годините Тоника СВ се утвърди като най-добрата вокална българска група с мелодичните песни, поетичните текстове и майсторското изпълнение.

 

За 45-годишнина групата подготвя поредица от големи концерти в страната. Първият е в Античния театър в Пловдив на 8 септември от 20 часа.

 

Билети за концерта от 20 до 75:

 

https://www.eventim.bg/bg/bileti/tonika-sv-koncertt-plovdiv-ancient-theatre-641909/event.html

 

 и

 

https://grabo.bg/tonika-sv-0uzzbn.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…