За втора поредна година ще се проведе Фестивалът на изкуствата Копривщица от 19 до 24 юли 2022г в град Копривщица. След големият успех на първото издание, което за петте фестивални дни, въпреки неблагоприятните климатични условия, беше посетено от около 10000 души, идеолозите и основните двигатели на този проект – Александрина Пендачанска, Хилда Казасян и Найо Тицин продължават упорито с работата по изграждането на фестивала като традиционно и емблематично събитие за региона.  Програмата и тази година ще включва концерти и спектакли на някои от най-успешните български артисти и изпълнители от различни музикални жанрове,  кино прожекции на селекция от програмата на Филмовия фестивал за документални филми за изкуство „Мастер оф арт“, майсторски клас на Александрина Пендачанска и програма за деца.  Фестивалът се организира с подкрепата на Община Копривщица, от Фондация „Мастер оф арт“, със съдействието на Хилда Казасян и Александрина Пендачанска.

В рамките на пет дни ще се проведат концерти и спектакли на откритата сцена в центъра на града, която разполага с пространство за публика от около 1500 души, а кино прожекциите и детската програма – в залата на читалището, където има 180 седящи места.

В програмата тази година са включени концерти на: Стефан Вълдобрев и  Обичайните заподозрени, Теодосий Спасов и Борислав Йоцов, Веско Ешкенази, Хилда Казасян заедно с най-изявените български джаз музиканти – Христо Йоцов, Живко Петров, Димитър Карамфилов, Михаил Йосифов, със специалното участие на Васил Петров и Теодосий Спасов и група АКАГА.  В три от вечерите на сцената ще бъде и пълният състав на Плевенска филхармония. Театрални спектакли ще представят Снежина Петрова и Александра Сърчаджиева.

 

Възможностите и потенциалът на Копривщица са огромни. Те биха могли да се развият още по-пълноценно, като допринесат, както за туризма, така и за културното развитие на града и региона, да възстановят ролята ѝ на живо, културно средище,  притегателен център за творци и публика от цялата страна, а защо не и от чужбина. Целта е – в този забележителен със своята история и природа град, да бъдат привлечени най-талантливите български артисти, а Фестивалът на изкуствата „Мастер оф арт“ Копривщица да се превърне в устойчива, многогодишна традиция от национално значение.

Амбицията ни е Фестивалът на изкуствата „Мастер оф арт“ Копривщица да се развие и в следващите години да се обогати с още концерти, театрални постановки, пленери, изложби, майсторски класове, литературни четения и съпътстващи събития с българско и международно участие, като целта е да се превърне в ежегодна, дългосрочна традиция.  Очакваме географското положение, историческата памет и природната красота на Копривщица, съчетани с богата културна програма, артисти, музиканти и изпълнители от световна класа, която  фестивалът предлага, да привлекат публика от всички възрастови групи, както от България, така и от чужбина. Убедени сме, че този проект ще съживи артистичния дух и културния живот в Копривщица и региона и ще се превърне в културно събитие от обществено значение за цялата страна.

Програма на Фестивалът на изкуствата Копривщица 2022г.

19.07.2022

19:00ч. Белослава – Белослава празнува двадесет и две години на сцената

21:30ч. Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени

20.07.2022

19:00 ч. Теодосий Спасов Vs Борислав Йоцов и Плевенска филхармония

 

21:30 ч. НА ЖИВО – моноспектакъл на Александра Сърчаджиева

21.07.2022

19:00 ч. В СВЕТА НА МУЗИКАТА – Веско Ешкенази, Вероника Тодорова и Плевенска филхармония

21:30 ч. „Една българка“ – моноспектакъл на Снежина Петрова по разказа на Иван Вазов

22.07.2022

 

21:00ч. СВЕТОВНОТО КИНО В МУЗИКА – Хилда Казасян, Теодосий Спасов, Васил Петров и Плевенска филхармония

23.07.2022

 

21:00 ч. АКАГА и приятели

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…