Print this page

Младежи от България и Северна Македония ще рисуват заедно в центъра на Пловдив. Събитието се организира от Фондация Българска Памет и Детско художествено ателие „Свети Кирил и Методий“- Битоля. Детското художествено събитие „Малък Монматър 2022 в Пловдив“ ще се открие на 30 юни, в 10:30 ч. на Гребния канал.

"Малък Монмартър" е традиционно събитие, организирано от Детското художествено ателие "Свети Кирил и Методий" в Битоля, което за пръв път ще се проведе извън границите на РС Македония по покана на основателя и председател на Фондация Българска Памет д-р Милен Врабевски. В рамките на 5 дни над 20 младежи художници от съседката ни и от България ще имат възможността да рисуват традиционна и стара градска архитектура не само в най-стария жив град в Европа, но и в София, където младежите ще прекарат един цял ден.

След края на "Малък Монмартър 2022 в Пловдив" рисунките ще бъдат подарени на Община Пловдив и Столична община, а най-добрите 8 ще получат специални подаръци, осигурени от Фондация Българска Памет, която е домакин на събитието.

Визитата на Детско художествено ателие "Свети Кирил и Методий" е част от дългогодишната стратегия на д-р Милен Врабевски за поддържане на добрите отношения между РС Македония и България, включваща организирането на ежегодни семинари и събития за кариерно развитие на младежи от двете страни на границата.

 

1 comment

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…