Форумът включва разнообразни мероприятия, насочени към възможностите за създаване на предприемаческа култура и умения сред студенти и преподаватели

Форум „Светът на предприемача“ е част от Start-up Academy - платформа към Офиса за технологичен трансфер на ПУ „Паисий Хилендарски“, която цели да подпомага предприемачи при стартиране на техния бизнес проект. Планираните събития започват на 20 април 2022 г и ще продължат до 6 ноември 2022 г.

На 20 април 2022 г. от 16:00 часа в 6 аудитория на Ректората на ПУ „Паисий Хилендарски“ ще се състои първото събитие на тема „Управление на хора, процеси и непредвидени ситуации през призмата на личния опит“. Лектори ще бъдат предприемачът Николай Чочев и д-р Христо Христов - преподавател във висшето училище и предприемач.

Николай Чочев е уеб експерт, трейнър и предприемач с богат опит в уеб технологиите и маркетинга. Той е собственик и основен двигател на пловдивска дигитална агенция Timag. Занимава се с уеб от над 10 години, в момента също така е трейнър в частна академия и докторант/преподавател към Факултета по математика и информатика на ПУ „Паисий Хилендарски“ по уеб дизайн и дигитален маркетинг. Опитът му в IT индустрията го прави специалист в изработката на онлайн магазини и управление на CMS системи, както и техния маркетинг след това. Обича да участва в обучения, конференции, START-UP проекти, IT събития, да си поставя големи цели и се развива като предприемач и маркетинг експерт.

Д-р Христо Христов е преподавател, софтуерен инженер и учен в област информатика, компютърни науки и методика на обучение по информатика, предприемач и изследовател на езотерична литература. Създател е на школа за изявени ученици по информатика, която развива в градовете Велико Търново, Димитровград, Хасково и Пловдив през периода от 2003 до 2008 г. Ръководител е на редица ученици с участия в регионални, национални и международни състезания, за което е носител на десетки отличия. От 2008 г. е преподавател във ФМИ на ПУ „Паисий Хилендарски“, понастоящем към катедра „Софтуерни Технологии“. През периода от 2010 до 2020 г. работи като софтуерен разработчик за няколко софтуерни компании. Професионалният му интерес в областта е свързан с разработка на потребителски интерфейси, уеб дизайн и програмиране, софтуерни методологии. От 2012 г. като земеделски производител развива собствен бизнес с производство на зърнени култури, зеленчукопроизводство и здравословни храни, както и няколко обекта, в които предлага собствена продукция. Работи на доброволни начала с неправителствени организации с идеална цел. Понастоящем е отдаден на образователна и научна дейност и с особен интерес отделя време да изучава и изследва личната мотивация на индивида като стимул за постигане на образователно и културно израстване.

Планирани са и следващите събития от форума „Светът на предприемача“, като второто такова е на тема „Успешен бизнес в България“ и е насрочен за 4 май 2022 г. от 16:00 часа в 6 аудитория на Ректората. Лектори ще са Бояна Мерджанова, която има над 20 години опит като успешен предприемач, и Добринка Иванова, която има собствен бизнес в Англия, но се завръща в България.

„Финансови инструменти като алтернативни източници на финансиране от ЕК и програмата ИнвестЕС в частност“ ще бъдат разгледани на 18 май 2022 г. от 16:00 часа. Отново в 6-та аудитория на Ректората темата ще бъде представена от Светослава Георгиева - постоянен член на Инвестиционния комитет към InvestEU Fund.

На 1 юни 2022 г. от 16:00 часа в същата аудитория ще се проведе събитието „Как да намерим финансиране, да развием и продадем успешно своя бизнес?“. Лектор ще бъде Георги Първанов - управител на водещата HR агенция Cteam, партньор в Bulgaria Wants You, член на УС на Bulgarian Employment Confederation, председател на Контролната комисия на Баух и ментор в Teenovator.

На 21 юни 2022 г. със същия начален час ще започне срещата с тема „Развиване на гражданско предприемачество“. Тя ще се води от Вадим Рошманов, който има над 15 години опит в гражданския сектор, като през тези години управлява проекти на обща стойност над 1 милион евро.

Форумът ще завърши на 4 ноември 2022 г, когато ще се проведе университетски конкурс „Най-добър старт-ъп проект на ПУ“. Конкурсът ще включва презентиране на одобрените на първи етап проекти, планирано за 04.11.22г. На 05.11.2022 г. са поканени експерти по предприемачество, дигитален маркетинг, SEOоптимизация и др, които ще проведат спец курсове и ще споделят ценни знания. На 06.11.2022 г ще се проведе официална церемония по награждаване на спечелилите конкурса.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…