Артистичния екип на проекта "Премълчаното разказано-пътуваща сцена", част от Пловдив 2019, се завръща в града с поредица от артистични акции.

В дните 11, 12 и 13 октомври ще се проведат събитията "Една снимка милион екрани" и "HOT SPOTS TOURFORMANCE".

"Една снимка - Милион екрани" е инсталация, инспирирана от идеята за вечното пътуване на човека в търсене на по – добър живот. Артистичният екип е вдъхновен и от романа на Ерик Емануел Шмид "Одисей from Багдад".

Видеоинсталацията дава начало на нова тема за Ненасилие  с акцент емигрантските вълни. Петнадесет артисти ще привлекат потока от минувачи на 11 октомври от 20.00 до 21.00 ч. на пл. Съединение, за да ги провокират да изградят заедно гражданската си позиция по темата. Инсталацията си партнира с инициатива "Щък тук там", която ще се проведе на същото място в по-ранните часове на деня.

На 12 и 13 октомври предстои "HOT SPOTS TOURFORMANCE".

Театралната пътуваща акция е във формат симулация на популярната, за всяка европейска столица, Автобусна туристическа обиколка. По време на акцията артистите пътуват заедно с публиката в "Double-decker Bus", за да надникнат в познатото и видимото, за да разкрият невидимото. Да опознаят Пловдив по един по-различен, артистичен начин.

Артистичният екип се състои от доц. Възкресия Вихърова, чиято е концепцията и режисурата, Констанца Гецова-асистент режисьор, Йохан Вирт-визия, Десислава Бошнакова и П. Начев-текстът, Соломон- инструктор по военни игри, Николай Веречек (Компания KTHA Париж) и 15 млади артисти от програма Театър на Нов български проект.

"Double-decker Bus" част "HOT SPOTS TOURFORMANCE" тръгва в дните 12 и 13 октомври в 16.00 ч. От Площада на Дом на културата "Борис Христов". За всеки от дните в него ще могат да се качат по 40 човека. Вече част от местата са заети от ценители на интересните преживявания. За всички, които искат да се включат все още има възможност, след регистрация на е-майл:Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.. Записалите се ще се качат в автобуса с приоритет пред дошлите направо на място.

Всички артистични акции на екипа са с вход свободен.

Артистичната акция е част от Платформа „Артисти за Ненасилие“, стартирала по време на проекта на Нов български университет „Премълчаното разказано – пътуваща сцена“, част от официалната програма на Пловдив – Европейска столица на културата 2019.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…