Пловдив ще бъде домакин на най-мащабното книжно събитие у нас – „Алея на книгата“ oт 9 до 16 юни.

 

„Алея на книгата“ – гр. Пловдив  е традиционно събитие от Календара на Асоциация „Българска книга“ и се провежда за 11-и път в партньорство с литературен фестивал „Пловдив чете“, Община Пловдив и ИК „Жанет 45“.

 

И тази година мястото на срещата на читателите с книгите е Площад Централен, пред Централна поща. Там отново ще бъдат разположени изложбените шатри на водещите български издателства.

 

Литературният кът на „Алея на книгата“ също ще гостува на града под тепетата. Разнообразната Културна програма на открито предлага литературни четения, срещи с автори, премиери на книги, дискусии и културни събития.

 

Алея на книгата и Фестивалът „Пловдив чете 2024“ за пореден път ще  предоставят уникална възможност на жителите и гостите на Пловдив да се потопят в света на литературата и да се срещнат с любими автори и нови книги.

 

Повече информация за Алеята на книгата в Пловдив можете да намерите на официалния сайт на Асоциация „Българска книга“: https://www.abk.bg/ 

 

Достъпът е с вход свободен и е отворен за всички любители на книгите и литературата.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…