Издателство Колибри кани на предстоящите онлайн срещи с няколко забележителни писатели, чиито произведения са част от портфолиото на издателство „Колибри“. Събитията ще се проведат в рамките на осмото, дигитално издание на Софийския международен литературен фестивал! Повече за фестивала: https://www.literaryfest.org

Салман Рушди е словесен художник със забележителна ерудиция – една от големите знаменитости в областта на литературата и критиката, чийто неуморен труд върху и извън белия лист громи фундаментализма и ужасите на несправедливостта и преследването. Носител на множество награди, Рушди е автор на 12 романа, сборници с разкази и есета, детски книги и документални филми. Последният му роман носи заглавие „Кишот“ (Quichotte) и се очаква у нас в началото на 2021 г. Онлайн срещата с прочутия британски писател от индийски произход ще се състои на 10 декември от 20:00 часа. В ролята на модератор влиза Димитър Кенаров.

Финландската писателка Селя Ахава е завършила драматургия и е писала сценарии за радиото и телевизията, както и за филмови проекти. Дебютният й роман излиза през 2010 г. и веднага бива забелязан от литературните среди, а втората й творба в този жанр, „Неща, които падат от небето“, получава наградата за литература на ЕС и е номинирана за престижния приз „Финландия“. Третата й книга, възхвалявана и от критиката, и от публиката, е автобиографичен роман и носи заглавие „Преди да изчезне мъжът ми“. Онлайн срещата със Селя Ахава ще се състои на 12 декември от 14:00 часа. Модератор:  Кремена Димитрова.

Георги Тенев е изтъкнат писател и драматург, носител на много отличия. Най-новият му роман носи заглавие "Резиденцията" и няма как да ви остави безразлични. По думите на Елена Алексиева, Тенев разказва стремително, дълбоко и вдъхновено – с майсторството на писател, който знае как. И с вярата на човек, който има какво да каже и не се бои да го изрече така, че не просто да бъде чуто, а да отекне. Онлайн срещата с писателя ще се състои на 12 декември от 21:30 часа. Модератор: Иван Юруков. Със специалното участие на Елена Телбис и Христо Петков.

Ешкол Нево, един от най-популярните съвременни израелски автори, е роден в Йерусалим през 1971 г. и прекарва детството си в Израел и Детройт. Неговите романи са бестселъри в Израел и са публикувани на много езици. "Три етажа" (2015) е избрана от читателите в Тел Авив за най-добра книга на 2015-а година, печели израелската награда Platinum и награда Wizo във Франция, превръща се в абсолютен хит в Италия и е определена като "хипнотичен роман" от Ню Йорк Таймс. Онлайн срещата с Ешкол Нево ще се състои на 13 декември от 13:00 часа. В ролята на модератор влиза Антония Апостолова.

Събитията можете да проследите на страниците на Софийския международен литературен фестивал и Colibri Books.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…