Една от най-смислените и провокативни книги, излезли наскоро по книжарниците, представена от изключително интересен познавач на спортната психология

 

Литературен салон "Spirt and Spirit" и Издателство Жанет 45 в рамките на Пловдив чете 2020 Ви канят на разговор с Боряна Ангелова-Игова по книгата „Спортният ген: Какво се крие зад невероятните спортни постижения“ на Дейвид Епстийн в превод на български от Елка Виденова.
Модератор Ина Иванова.

 

27 октомври 2020, вторник, 19 ч.,
Клуб Пентото на Роршах, ул. Йоаким Груев 36.

 

 

При спазване на всички санитарни мерки!

 

Вход свободен.

 

За книгата

 

Не помня друга книга, която да ме е омагьосала, образовала и провокирала колкото „Спортният ген“. Епстийн завинаги променя начина, по който гледаме на елитните спортисти и техните постижения.

 

— Малкълм Гладуел

 

Ярък, жив и предизвикващ размисъл текст, който представя науката по разбираем за редовите почитатели на спорта начин.

 

— Бони Форд, ESPN

 

Повечето изследователи и писатели твърде неохотно зачекват въпроса за генетичните предпоставки, понеже се страхуват от плаващите пясъци на расовите и етническите стереотипи. На Епстийн му прави чест, че окото му не трепва пред това предизвикателство.

 

— The Washington Post

 

Прецизността, с която Епстийн търси отговори и информация, е не по-малко впечатляваща от огромното количество километри, които очевидно е изминал в хода на изследванията си… книгата му е забележителна, изпълнена с изключително ценна информация и прозрения.

 

— The Guardian

 

Епстийн разглежда в дълбочина причините за елитните постижения в спорта и ни запознава с герои и истории, които са толкова увлекателни, че читателят дори не усеща как преминава курс за напреднали по генетика, физиология и спортна медицина.

 

— Кристи Ашванден, The New York Times

 

Важна книга. „Спортният ген“ със сигурност ще разбуни духовете на онези, които си мислят, че всички можем да бъдем равни, стига да изравним факторите на околната среда, и най-вече тренировките.

 

— Майкъл Шърмър, The Wall Street Journal

 

Това е книгата, която чакам още от началото на шейсетте. Сигурен съм, че всеки, който се интересува от спорта и най-вече от въпроса: „Как най-добрите спортисти стават най-добри?“, ще остане очарован.

 

— Амби Бърфут, шампион на Бостънския маратон през 1968 г., Runner’s World

 

Задължително четиво за спортисти, родители, треньори и за всеки, който иска да разбере какво е нужно, за да бъдеш велик.

 

— Джордж Дорман, автор на Play Their Hearts Out

 

Събитието е част от културната програма на Литературен фестивал ПЛОВДИВ ЧЕТЕ 2020.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…