Детска кулинарна книга на 2018 година в класацията на Амазон излезе на български на 6 октомври, отпечата от ИК „Хермес“. Тя съдържа над 100 рецепти за вкусна храна

America’s Test Kitchen е независима медийна компания, чиято основна цел е да помага на хората да усвоят полезни кулинарни умения. Милиони почитатели следят телевизионните предавания, абонират се за списанията или посещават сайта www.americastestkitchen.com.

В „Кулинарна книга на малкия готвач“ екипът на America’s Test Kitchen подбира над 100 рецепти, с които децата могат да приготвят разнообразни вкусотии. Книгата е подходяща за млади готвачи над 8 години и се нарежда сред бестселърите в кулинарната литературата за деца.

Малки готвачи, вие сте на ход!

Искаш ли да изпечеш най-вкусните кексчета? Или да изненадаш семейството си с палачинки за закуска? А да приготвиш нещо специално за приятелите, които ти гостуват с преспиване? Тук ще намериш всички необходими рецепти. Можеш да се научиш да готвиш като професионалист – по-лесно е, отколкото си мислиш!

Децата пробват, децата одобряват:

Не мога да спра да ги ям.“ – Мария, 10 г.

Хрупкава и леко кисела.“ – Ела, 10 г.

Чудесен сандвич! Хрупкав и с много сирене.“ – Келън, 12 г.

Най-вкусното кисело мляко. Забавно е да го приготвяш.“ – Джед, 9 г.

 „Дори сестра ми беше впечатлена, че съм я сготвил сам!“ – Пол, 12 г.

Най-хубавата лимонада, която някога съм опитвал.“ – Бенедикт, 11 г.

4 Тайни на успеха в кухнята от „Кулинарна книга на малкия готвач“:

Готвенето не е сложна наука. Хората го правят, откакто са се научили да използват огъня преди повече от един милион години. Представи си колко храна е сготвена оттогава насам! В кулинарията е много важно вниманието към детайлите. А това са четирите тайни на професионалните готвачи.

ТАЙНА №1: ЧЕТИ ВНИМАТЕЛНО

Ако се учиш да готвиш, по всяка вероятност използваш рецепти. Ще ти е нужно известно време, за да разбереш начина на изразяване в кулинарията.

Започни с основните неща. За колко порции е рецептата? Колко време ще ти отнеме приготвянето й?

Увери се, че разполагаш с необходимите продукти и кухненско оборудване.

Следвай стриктно рецептата, особено когато готвиш някое ястие за първи път.

ТАЙНА №2: СЪСРЕДОТОЧИ СЕ

Готвенето изисква активното участие на готвача.

Измервай продуктите внимателно. Ако пресолиш ястието, ще развалиш вкуса. Ако сипеш твърде малко бульон, оризът може да загори.

Добрите кулинари използват всичките си сетива: зрение, слух, допир, обоняние и вкус.

ТАЙНА №3: ГРИЖИ СЕ ЗА БЕЗОПАСНОСТТА СИ

Да, ножовете и котлоните могат да бъдат опасни. Ако изпитваш притеснения, потърси помощ.

Използвай нож, който е подходящ за големината на ръцете ти и уменията ти. Научи се как да държиш и използваш нож.

Мий ръцете си, преди да готвиш.

Мий ръцете си след обработка на сурово месо, риба или яйца.

Храните, които се консумират сурови (например салата), никога не трябва да влизат в контакт с продуктите, нуждаещи се от термична обработка (например пилешко).

Никога не оставяй нищо на котлона без надзор.

ТАЙНА №4: ГРЕШКИТЕ НЕ СА СТРАШНИ

Когато допускаме грешки, ние научаваме много неща.

Опитай се да разбереш къде си сбъркал/а. Може би е трябвало да настроиш таймера, за да не забравиш сладките във фурната. А може би е трябвало да отмериш продуктите по-внимателно.

Ако ястието ти не е перфектно, не се тревожи. И несполучливите сладки са вкусни. Ако се радваш на „грешките“ си, и другите ще им се радват. Не забравяй: ти готвиш и това е чудесно.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…