Дебютната книга на Гергана Райжекова, която изследва рок сцената в страната, ще бъде представена на 22 март в клуб No Sense, от 19:30 ч. В книгата за първи път се публикуват цели 7 пълни интервюта с музиканти, музикални журналисти и ивент мениджъри. Сред гостите на събитието са музикалният журналист Емил Братанов, Тони Арнаудов – Сатаната, музикант и мениджър на младежки банди, и Николай Костиков, ивент мениджър и собственик на бившия клуб Lebowski. Те ще разкажат повече за книгата и за интервюто си с Гергана Райжекова, което са решили да бъде публикувано и така да допринесат за документирането на алтернативната сцена в град Пловдив. На представянето на книгата ще бъде, разбира се, нейният автор – Гергана Райжекова, която е обещала за всяка закупена книга, всеки да получи и една бира подарък. Това несъмнено е рок събитието на сезона!

“Невидимият рок. Алтернативната рок сцена в България” e дебютната книга на д-р Гергана Райжекова, която се появи в началото на месец март. Подобен род научна книга за алтернативната сцена в България се появява за първи път на книжния пазар в България и е особен принос не само в научно отношение, но и като рядък вид рок документалистика за българската сцена и нейните особености. Нейният автор е изследовател на рока в България и учен-теренист, антрополог, музикант и музикален журналист като книгата е задълбочено изследване и анализ на алтернативната музикална сцена и представлява докторската й дисертация, която тя успешно защитава през 2017 г. в СУ “Св. Климент Охридски”.

„Невидимият рок“ е базирана на над 70 интервюта с представители на музикалната рок сцена в България и включва седем пълни интервюта с представители на същата тази сцена и гледната им точка за състоянието, развитието и проблеми на родната алтернативна сцена. Именно събраните интервюта са един от най-ценните приноси в книгата и представляват снимка на сцената през годините, където натежава именно въпросът защо рокът понастоящем е невидим. Главни действащи лица са Николай Костиков, ивент мениджър, Явор Ганчев, собственик на музикален магазин, Елена Пенева, ПР и музикант, Емил Братанов, дългогодишен музикален журналист, Драго Балджиев, музикант и бивш помощник-управител в клуб, Тони Арнаудов, музикант и мениджър на младежки банди, и Мартин Михайлов, мениджър и управител на клубове.

Книгата “Невидимият рок. Алтернативната рок сцена в България“ съдържа още два предговора, 13 глави, 7 интервюта, пълна библиография, откъси от рецензии на журито, както и списък с всички 70 интервюирани представители от музикалната сцена и наброява общо 530 страници. Шрифтът Adys използван в книгата е специално разработен за дислексици, а поместените ценни фотографии са дело на Нели Недева-Воева, като много алтернативни групи също подпомагат със снимков материал изданието.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…