Шест книги получават финансова подкрепа от Община Пловдив след проведения конкурс за „Произведения на пловдивски писатели и важни за града издания“, който е част от Календара на културните събития. Комисията, съставена от изтъкнати пловдивски творци одобри финансирането на две от най-популярните книги, посветени на града от Никола Алваджиев – „Пловдивска хроника“ и „В сенките на древния Пловдив“. И двете произведения ще бъдат финансирани с 3500 лева всяко.  Със същата сума ще бъдат подкрепена и книгата на Пенка Калинкова „Познатият непознат Пловдив“ . И трите книги за добре познати на читателите, но като важни за града издания, ще бъдат отпечатани отново.

С 2300 лв. е подкрепена „Синът на авиатора“ на Крум Филипов, „Запомнете Пловдив 5. Освобождение от спомените“ на Евгений Тодоров – с 1670 лв., а „Боговете не пишат“ на Величка Настрадинова с 1365 лв.

Община Пловдив  ще предложи договори на одобрените издателства ЕТ „Издателство Летера –Надя Фурнаджиева“,  издателство „Жанет 45“, ИК „Хермес“ ООД и „Ракурси“ ООД за подготовка  на творбите до етап „електронна книга в PDF“. В тях ще бъдат  включени и клаузи, които задължават получателите на финансиране да публикуват готовия продукт в следващата една година.

Общата сума, с която са подкрепени шестте книги е 15 835 лева.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…