Капана.БГ

Капана.БГ

Световният мюзикъл „FAME” (Слава) оживява на лятната графити сцена на Опера Пловдив в двора на Техническия университет в града на 8, 9 и 10 юни от 20:45 часа. Заглавието става известно с филма на Алън Паркър от 1980 и заглавната песен, отличена с Оскар и Златен глобус, в изпълнение на диско звездата Айрин Кара. В България хитът добива допълнителна популярност с музикалнотo риалити „Star Academy” през 2005 година. Мюзикълът по сценарий на Хосе Фернандес, музика от Стив Маргош и текстове на песните на Жак Леви проследява трудния път към върховете на славата на група амбициозни и талантливи студенти в колеж по изкуствата в Ню Йорк. Техните борби, триумфи и бурни взаимоотношения са представени с искреност, а историята засяга и сложни въпроси като расови предразсъдъци и злоупотреба с наркотици, с които младите изпълнители се сблъскват в стремежа си към кариера в шоубизнеса.

 „Мечтай и вярвай, че ще направиш велики неща“ е посланието на премиерната постановка с режисьор Петър Одаджиев, диригент Константин Добройков, художник Николина Костова – Богданова и хореограф Амедео Джунта.  Красивата сграда на бившия Френски колеж в Пловдив на ул. „Цанко Дюстабанов“ ще бъде преобразена с мапинг от визуалния артист Петко Танчев. Във „FAME” участват солисти и оркестър на Опера Пловдив, а централните младежки роли са поверени чрез кастинг на млади изпълнители – познати лица от телевизионни формати, изгряващи звезди от цяла България и таланти от АМТИИ – Пловдив. Постановката се осъществява със съдействието на Софийска академия за музикален театър. Преводът на български е на Цветомира Цонева.
Премиерата на “FAME” е основен акцент в програмата Графити Opera Open за млада публика, но заглавието със запомняща се музика и атрактивни танци е насочено към почитатели на мюзикълите и на диско ерата от всички възрасти. Билети за “FAME” се продават на касата на Опера Пловдив и на каса OPERA OPEN, на касите на Ивентим, онлайн в eventim.bg и grabo.bg

 

От 20 до 22 май в Пловдив предстои основната програма на Фестивал за улични изкуства 6Fest, в която ще има два парада - танцово-карнавален и исторически. Юбилейното десето издание е част от програмата на Пловдив - Европейска столица на културата. 6Fest се реализира с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура” и Фондация “Пловдив 2019”.

6Fest кани пловдивчани и гостите на града, маскирани и облечени в карнавални костюми, да се включат в танцово-карнавален парад на 21 май, събота. Парадът ще тръгне в 19:00 ч. от МБАЛ „Свети Мина“, при кръговото кръстовище на жп гарата и ще се движи в посока Главната. По ул. "Иван Вазов" ще бъде танцовата част от парада - ще има мобилно озвучаване, както подобава на стрийт парад. Автомобилното движение по улица “Иван Вазов” ще бъде временно спряно от 18:30 ч. до 19:30 ч. за преминаването на шествието.

Парадът ще бъде предвождан от Театър на огъня и сенките Fireter и техния 10-метров дракон, напътстван от артисти на кокили. Ще видим и танцьорите от хип-хоп класовете на 6Fest от същата сутрин. Групите от Пловдив The Center и Dance Homе ще изиграят собствени хореографии.

Парадът ще продължи от площад “Централен” по ул. “Княз Александър І” (Главната) до Джумая джамия. Това ще бъде цирково-карнавалната му част, защото към Fireter и техния дракон ще се присъединят и артисти на кокили, клоуни и мимове от Пътуващ театър “Скрин”.

Когато шествието стигне до Джумая, артистите на театър “Скрин” ще увлекат по пътя си и публиката, за да гледа техния цирков спектакъл. Мястото е ул. “Райко Даскалов” (Малката Главна), пред бившата сграда на БНБ, а ориентировъчният начален час - 20:00 ч.

Историческият парад от програмата на 6Fest предстои на 22 май, неделя. От Небет тепе до площад “Централен” ще видим древни римски воини, както е било в античен Филипопол. За първи път 6Fest включва в програмата си група за исторически възстановки - това е „Първи Италийски легион“ от Свищов. Групата е основана през 2005 г. и е първата подобна у нас. Групата пресъздава живота на римския легион в древната крепост Нове (днешен Свищов) в периода I-VI век. Участват в редица европейски фестивали - в Италия, Унгария, Полша, Румъния. Създават и фестивал на античното наследство у нас - „Орел на Дунава“, който се провежда в Нове край днешния Свищов.

„Първи Италийски легион“ ще започне античната си възстановка “Един ден в античния Филипопол” на Небет тепе в 17:00 ч. на 22 май. След 17:30 ч. ще тръгне техния парад по ул. “Съборна” и ул. “Княз Александър І” до площад “Централен”. От 18:30 до 20:00 ч. групата ще направи демонстрации и гладиаторски битки на площада и на Римски форум Север и Запад.

Програмата на 6Fest тези дни включва още събития - на 20 май, петък, от 19:00 ч. на площад “Централен” е цирково-музикалното представление “Ново кабаре” на Проект “Комбино” с участието на Дарио Табаков, Луиза Китар, Вероника Табакова, Филип Хараланов, Радослав Стойнов и Людмила Иванова - Играчка.

На 21 май преди танцово-карнавалния парад всеки желаещ може да се включи в откритите класове по хип-хоп и брейк на Emotion dance, Dance Home, Sleepwalking, The Center (Пловдив и Велико Търново). Класовете са от 11:00 до 17:00 ч. на Акведукта на парк “Бунарджика”.
На 22 май от 11:00 до 14:00 ч. може да участвате в сцена за съвременен танц и открит клас с хореографите Елена Здравкова (Танцово студио “Duende”) и Деница Гергиникова (Танцово студио “Пантарей”). Събитието ще бъде на Голямата поляна на Младежки хълм.

На клоунски пърформанс с международно участие кани 6Fest в следобедните неделни часове. От 14:00 до 16:00 ч. на 22 май ще видим Матю Швайсгут от Франция и неговата група “Granula and co”.

Всички събития от фестивала са с вход свободен.

 

За първи път двама победители в една категория- АМТИИ и Операта си поделиха наградата в раздел Съвременни мултижанрови изкуства

За Изобразително изкуство бяха наградени Силвия Митовска и Петър Белев за общата им изложба „Персона”

Директорът на Драматичен театър- Пловдив Кръстю Кръстев е тазгодишният носител на специалната награда „Пловдив” за особени постижения и цялостен принос в сферата на културата. Тази вечер най-важните градски призове бяха раздадени в изключително стилна церемония в Държавен куклен театър- Пловдив, който празнува 75-ата си годишнина.

„Моята скромна особа е поласкана от това високо отличие. Огромна чест и привилегия е за мен. Пловдив е благословен с хората на изкуството”, каза развълнуваният Кръстю Кръстев след приемането на наградата от зам.-кмета Пламен Панов. Той благодари на всеки един човек от екипа си- от портиера, до администрацията, за това, което се случва в пловдивския театър в последните години.

Кръстев си тръгна от Кукления театър тази вечер с две статуетки на големия творец Димчо Павлов. Той прие наградата от името на Драмата в раздел Театър, за спектакъла „Коприна”.

За първи път две номинации си поделиха награда Пловдив в една категория- АМТИИ и Държавна опера- Пловдив бяха удостоени с приза за Съвременни мултижанрови изкуства. Академията бе отличена за фестивалния формат Made аt the Academy 2021, а операта за за мултимедийния музикално-танцов спектакъл „Кармина Бурана“ от Карл Орф на върха на хълм Бунарджика, част от OPERA OPEN 2021.

„Радвам се, че поделихме тази награда с АМТИИ- образованието и културата ръка за ръка. Нека стоим един до друг”, заяви Нина Найденова, директор на Държавна опера- Пловдив. Проф. Галина Лардева припомни, че фестивалът на Академията е показал цялата мултижанрова палитра, на която се обучават студентите там в различните специалности.

В раздела за Изобразително изкуство триумфираха Силвия Митовска и Петър Белев за изключителната им съвместна изложба „Персона”.

„Работата по тази изложба започна преди четири години, през които се промениха много неща- и ние, и изкуството, което правим. Изградихме образ- автор с много лица, който нарекохме „Персона””, каза архитектът и художник Петър Белев.

В категорията „Журналистика” спечели единственият стигнал до финалното сито на номинациите Антон Баев за „Начо On My Mind“ – документални записки от интервюта с една от най-забележителните фигури в българската култура Атанас Кръстев – Начо Културата.

Красимир Димовски взе наградата за "Художествена литература и хуманитаристика" за книгата с разкази "Момичето, което предсказваше миналото" и от сцената покани публиката на премиера на новата му книга "Ловецът на русалки".

Здравка Петрова заслужи приза в раздел Художествен превод от от руски език на книгата „Записки на блокадния човек“ от Лидия Гинзбург, за блокадата на Ленинград.

"Ако Лидия Гинзбург беше жива, щеше да е по площадите, да крещи и да носи лозунги, а след после да бъде измъчвана, тормозена, гонена и наричана международен агент. Благодаря и заради нея", каза Здравка Петрова.

Ето и всички победители в различните категории:

РАЗДЕЛ „ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА И ХУМАНИТАРИСТИКА”
Красимир Димовски – за „Момичето, което предсказваше миналото. 13 невръстни разказа“, сборник с разкази
РАЗДЕЛ „ХУДОЖЕСТВЕН ПРЕВОД“
Здравка Петрова – За художествен превод от руски език на книгата „Записки на блокадния човек“ от Лидия Гинзбург
РАЗДЕЛ „ЖУРНАЛИСТИКА В СФЕРАТА НА КУЛТУРАТА“
Антон Баев – За “Начо On My Mind“ – документални записки от интервюта с една от най-забележителните фигури в българската култура Атанас Кръстев – Начо Културата
РАЗДЕЛ „АРХИТЕКТУРА И ЕСТЕТИЗАЦИЯ НА ГРАДСКАТА СРЕДА“
„Арконт Дизайн“ ООД, като част от ДЗЗД „Форум Дизайн“ – ръководител колектив арх. Радка Стефанова- За комплекс от два обекта, функциониращи в сферата на образованието:
основен ремонт и реконструкция на Детска градина „Перуника“ и основен ремонт и реконструкция на СУ „Любен Каравелов“ – сграда 2
РАЗДЕЛ „МУЗИКА“
Къща за музикални вълшебства „Дивизи“ – Дивизи ЕООД – За „Приказки в оркестъра“ – заключителен концерт на проекта „Деца в оркестъра“
РАЗДЕЛ „ТАНЦОВО ИЗКУСТВО“
Мюзикхолен театър – Пловдив -За танцово-театрален мултимедиен шоу спектакъл „Прераждане“, Хореография, сценарий и мултимедия- Николай Серафимов, режисьор – Васил Караманлиев
РАЗДЕЛ „ТЕАТЪР“
Постановъчния екип и актьорския състав на спектакъла „Коприна“ – Драматичен театър „Н.О. Масалитинов“– Пловдив -За спектакъла „Коприна“, по романа на Алесандро Барико, драматизация на Александър Секулов, по повод 140-годишнината от създаването на театъра. Режисьор Диана Добрева.
РАЗДЕЛ „ИЗОБРАЗИТЕЛНО ИЗКУСТВО“
Силвия Митовска и Петър Белев-За съвместна изложба „Persona“ в изложбена зала „2019“
РАЗДЕЛ „АУДИОВИЗУАЛНИ ИЗКУСТВА, ФОТОГРАФИЯ И ОПЕРАТОРСКО МАЙСТОРСТВО“
Георги Вачев – За фотографска изложба „Музи“ в постоянната експозиция „Мексиканско изкуство“ на ГХГ, част от програмата на фестивала „Международни фотографски срещи“
РАЗДЕЛ „ОПАЗВАНЕ НА КУЛТУРНОТО НАСЛЕДСТВО И СЪХРАНЯВАНЕ НА ПАМЕТТА“
БНТ Пловдив – За документалната поредица „Открий Пловдив“ – десет кратки филма, посветени на историческите, архитектурни и културни забележителности на Пловдив
РАЗДЕЛ „ПРОИЗВЕДЕНИЕ НА ИЗКУСТВОТО ПРЕДНАЗНАЧЕНО ЗА ДЕЦА“
Постановъчният екип и актьорския състав на спектакъла „Бомбето“ – Държавен куклен театър – Пловдив – За „Бомбето“ по Йордан Радичков – семеен спектакъл за деца 12+ години и техните родители
РАЗДЕЛ „СЪВРЕМЕННИ МУЛТИЖАНРОВИ ИЗКУСТВА“
Държавна опера – Пловдив – За мултимедийният музикално-танцов спектакъл „Кармина Бурана“ от Карл Орф на върха на хълм Бунарджика, част от OPERA OPEN 2021
Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство „Проф. Асен Диамандиев“ – Пловдив -Четири впечатляващи арт събития, обединени във фестивален формат Made аt the Academy 2021, полифонично изграден мултижанров продукт на възпитаници и преподаватели от АМТИИ
СПЕЦИАЛНА НАГРАДА ЗА ИЗКЛЮЧИТЕЛНИ ПОСТИЖЕНИЯ И ЦЯЛОСТЕН ПРИНОС
Кръстю Кръстев – директор и главен художествен ръководител на Драматичен театър – Пловдив от 2010 г. – За изключително високи творчески постижения в областта на културния и театрален мениджмънт, поддържане на високо художествено и професионално ниво на театралната продукция, поддържане на най-високи професионални стандарти в театралното изкуство, довели до спечелени близо 50 награди „Икар”, „Аскеер”, „Пловдив” и други.

 

 

Двадесет и четвъртата национална научна конференция за студенти и докторанти с международно участие е посветена на 300-годишнината от рождението на Паисий Хилендарски

На 19 май 2022 г. от 10:00 ч. в 9 аудитория на Ректората на Пловдивския университет ще бъде открита XXIV-та национална конференция за студенти и докторанти с международно участие: „Знай своя род и език“, посветена на 300-годишнината от рождението на патрона на най-голямото висше училище в Южна България Паисий Хилендарски. Форумът се организира от Филологическия факултет в ПУ и Лингвистичния клуб „Проф. Борис Симеонов“.

Организаторите съобщават, че до момента участие са заявили 54 студенти и докторанти от няколко български и чуждестранни висши училища и институти – СУ „Св. Климент Охридски“, ШУ „Еп. Константин Преславски“,  ИБЕ при БАН, университетите в Крагуевац, Сърбия, и в Щутгард, Германия, и др.

Конференцията ще се проведе на 19 и 20 май 2022 г. в хибриден формат – присъствено и дистанционно. Обособени са 2 основни работни секции – по литературознание и по езикознание. Докладите на участниците ще бъдат оценявани от национално жури.

След приключване на заседанията през първия ден от 17:00 часа в 10-а аудитория на Ректората на университета ще се състои среща-разговор с писателката Неда Антонова за романа ѝ „Безмълвие. Греховната младост на Паисий Хилендарски“.На 20 май от 15:30 часа в 6-а аудитория на Ректората ще е прожекцията на филма „Антигона 21“, създаден от третокурсници в специалността „Български език и английски език“, а от 16:00 часа ще се проведе тържествена церемония по награждаването на отличените участници. Паралелно с това ще бъде представен и брой 4 от Годишника „Verba iuvenium“, който включва текстовете на докторантите и на отличените студенти от XXIII-то издание на конференцията през 2021 г.

 

Два въпроса висят със страшна сила в нашата история: „Кой предаде Левски?“ и „Кой уби Ботев? 

Според автора на настоящата книга, която неслучайно излиза в навечерието на 20 май – датата на смъртта на пламенния войвода, търсенето на истината е наложително

Два въпроса висят със страшна сила в нашата история: „Кой предаде Левски?“ и „Кой уби Ботев?“. Според автора на настоящата книга, която неслучайно излиза в навечерието на 20 май – датата на смъртта на пламенния войвода, търсенето на истината е наложително, защото никой народ не се нуждае от изкуствено поддържани митове и легенди. Историята трябва да се представя такава, каквато е била.

Както подсказва заглавието, "Да убиеш Ботев. Мистерии, спомени, лъжи" съдържа грижливо събрани, подредени и разяснени свидетелства, водещи към твърдението, че Христо Ботев е убит от свои четници. Основните аргументи са фокусирани върху противоречията в спомените на „очевидците“ и мълчанието на важни свидетели. Изненадващото във версията на автора е, че гибелта на Ботев се разглежда като част от серия убийства на членове от щаба на неговата чета, извършени със сходни мотиви и по една и съща схема.

Един смел и провокативен опит за разгадаване на мистериите около трагичната съдба на Ботевата чета във Врачанския балкан, за реконструкция и интерпретация на събитията чрез средствата на истинско криминално разследване.

По думите на проф. Пламен Митев, автор на предговора на настоящото издание, Ботев е най-радикалният измежду лидерите на родната емиграция, особено когато става дума за социалните аспекти на националната ни революция. Поетичният и публицистичният му талант, съчетани с вулканична енергия, са впечатляващи. Това обяснява защо приживе той е бил обичан, но и мразен, величан, но и обругаван, и то както от чужди, така и от свои. Подобно на своя герой авторът на тази книга – Искрен Красимиров, не е подвластен на табутата и на разни самоограничения, служещи само като оправдание за нежеланието или страха да бъдеш инакомислещ, да оборваш наложените мантри, да спориш с набедените за авторитети, да се разровиш из травматичните рани на историческата ни памет.
Искрен Красимиров
е доктор по кинознание и киноизкуство (НБУ) и магистър по история (Софийски университет). Основател е на проекта „Незабравимата България“. Автор е на над 20 исторически художествено-документални филма. Провел е уроци по родолюбие в множество училища и читалища в страната и чужбина. „Да убиеш Ботев. Мистерии, спомени, лъжи“ е дебютната му книга. Един смел и провокативен опит за разгадаване на мистериите около трагичната съдба на Ботевата чета във Врачанския балкан, за реконструкция и интерпретация на събитията чрез средствата на истинско криминално разследване.

 

Знаменити барокови солисти ще свирят на автентични инструменти от предкласичната епоха на 21 май в Балабановата къща от 18.30 ч. в рамките на пролетното издание на в XIII МФ “Дни на музиката в Балабановата къща“

Аапо Хакинен - клавесин, Зефира Вълова - барокова цигулка и Явор Генов - лютня са сред най-търсените и аплодирани интерпретатори на музиката на предкласиката в Европа. Програмата на концерта включва музикални шедьоври от Йохан Пол Вестхоф, Йохан Каспар Керл, Джовани Дзамбони, Йохан Георг Пизендел, Антонио Вивалди , Франческо Мариа Верачини.

МФ “Дни на музиката в Балабановата къща” е част от Културния календар на Община Пловдив и се осъществява с подкрепата на Община Пловдив, Фондация “МузикАртисимо”, Министерство на културата.
Билети в мрежата на Ивентим.бг и на място преди концерта.

Аапo Хакинен учи клавесин и орган в Академията „Ян Сибелиус“ в Хелзинки, а от 1995 до 1998 г. в Амстердам при Боб ван Асперен. Специализира клавесин при Пиер Антай в Париж, както и при Скип Сампе, Миклош Спани, Глен Уилсън, Густав Леонхардт, Кристоф Русе. След дипломирането си през 1998 г. печели втора награда и наградата на Белгийското Радио и Телевизия на конкурса за клавесинисти в Брюж. Награждаван е също от Северногерманското радио със специалната музикална награда за интерпретация на италианска музика.

Изнасял е рецитали както на клавесин, така и на орган и клавикорд в Скандинавия, Холандия, Белгия, Франция, Израел, Германия, Англия, Италия, Португалия, Русия, Естония, Словакия, България. Участва в редица престижни музикални фестивали.

Той също е познат като камерен музикант и диригент на Helsinki Baroque Orchestra, Musica Aeterna Bratislava, Orchestra del Teatro Olimpico di Vicenza, Croatia BaroqueEnsemble, Solamente Naturali и др.

Има реализирани компактдискове за NAXOS, Deux–Elles, Albaend Fuga, както и за различни Европейски радио-телевизионни компании. Понастоящем е артистичен директор на Helsinki Baroque Orchestrа, като във фокуса на работата му са симфонични и оперни творби от 19-ти век.

Явор Генов е лютнист и басо-континуо изпълнител. Неговите три солови диска – “Orpheus Anglorum” (2018), “Zamboni – lute music” (2014) and “Kapsberger – Libro primo di lauto” (2013) получават висока оценка от международната критика.

Свири с музиканти като Ема Къркби, Нуриа Риал, Андрю Лоуранс-Кинг, Ларс Улрик Мортенсен. Като басо-континуо музикант свири в съставите на ансамбли и оркестри като Бароков оркестър на Европейския съюз, Cordevento, MusicAeterna, Valetta International Baroque Ensemble и др., с които концертира на някои от най-значимите подиуми в Европа.

Явор учи лютневи инструменти и басо-континуо при Якоб Линдберг. Работи още и като музиколог в областите на Ренесансов и лютнев репертоар и Латинската монодия, на които посвещава книга и редица публикации. Подготвя изследователски проект и запис на базелския ръкопис на Емануел Вурстисен (16 в.), както и лютневи рецитали с френски репертоар за теорба.

Зефира Вълова е сред водещите български изпълнители на барокова цигулка с международна концерта дейност. След завършване на НМА „Панчо Владигеров“ в класовете на проф. Йосиф Радионов и Стойка Миланова се насочва към исторически информираното изпъление на бароков, класически и романтичен репертоар. През 2011 г. завършва Амстердамската кралска консерватория при Луси ван Даел, един от пионерите в сферата на старинната музика, където обхваща репертоар от ранния италиански барок до творбите на Бетовен и Шуберт.

Като член и концертмайстор на Бароковия оркестър на Европейския съюз от 2008 г. работи с най-големите имена на бароковата сцена, като Ларс Улрих Мортенсен, Рой Гудман, Тон Коопман, Енрико Онофри и др. в концертни турнета из цяла Европа.

От 2011 до 2015 г. концертира активно като солист и концертмайстор с Les Ambassadeurs – международен оркестър с диригент Алекси Косенко (Франция). За компактдискът им с концерти от Антонио Вивалди критиката е единодушна: "Зефира Вълова свири убедително, красноречиво и с благородство, а орнаментите са изваяни с извънредна лекота".

От 2016 г. е концертмайстор и диригент (в някои от програмите) на оркестър Il Pomo D' Oro (Италия), с който свирят в най-престижните световни зали съвместно с Максим Емеляничев – диригент, Джойс Ди Донато – мецосопран, Франко Фаджоли – контратенор, Якуб Юзеф Орлински – контратенор, Франческо Корти – чембало и диригент.

Зефира Вълова е гост-солист и концертмайстор на Хелзинкски бароков оркестър с диригент Аапо Хакинен.

От 2016 до 2019 г. дирижира Софийска филхармония в програми, посветени на репертоар от 18 век: „Коледни кончерти гроси“, „Вивалди - con molti strumenti“, „Бах и Телеман – цигулкови концерти“ , „Наследството на Вивалди – жени композитори“ и др.

През 2017 г. получава наградата на Алегро Виваче „Музикант на годината 2017“ за активна творческа дейност, през 2020 г. получава първа награда на международния кокурс „Хосе Ерандо“ за барокови изпълнители, а през 2021г. И наградата „Златно перо“ за принос към българската култура.

От 2007 г. инициира и провежда първия по рода си в България ежегоден фестивал „Изкуството на барока“. Поощрява интереса на българските изпълнители, като ги включва в състава на създадения и ръководен от нея Фестивален ансамбъл. Изпълнява премиерно за България десетки творби от 17-18 век. Организира майсторски класове на международно признати изпълнители. Провежда редица образователни концерти за деца в училищна възраст. Създава нова дисциплина към инструменталния факултет на НМА „Панчо Владигеров“  - Старинна камерна музика.

Работата й като концертмайстор  в България е свързана с Камерен оркестър „Орфей“ (от 2001 до 2003 г.), Оркестър на Класик ФМ радио (от 2003 до 2008 г.), Фестивален оркестър София (2007-2008 г.). Записва компактдискове като камерен изпълнител, солист, концертмайстор и диригент. Реализира записи за БНТ, БНР, Полското радио, Mezzo, Arte, TV 1 и др.

 

Литературният фестивал Пловдив чете и тази година организира обучение за всички младежи, които искат да навлязат в света на журналистиката. Специфичното в случая е, че става дума за писане за култура – отразяване на културни събития, изготвяне на статии, интервюта. Водещи на обучението са дългогодишните журналисти Радослав Иванов и Владислав Севов от БНТ Пловдив.

Творческата работилница и обучение по журналистическо писане за култура и изкуство ще се проведе на 28 май от 10:30 часа в живописния двор на галерия „Джуркови“ на ул. „Съборна“ 19.

Записването става по мейл Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите..

Събитието във фейсбук: https://www.facebook.com/events/1472328179883431/


Обучението е безплатно. Най-добрите участници получават журналистическа акредитация за всички събития на фестивала „Пловдив чете“ и имат възможност да отразяват по желание, което събитие изберат.  

Материалите ще бъдат публикувани в блога www.plovdivchete.com и други известни издания с културна насоченост.

Обучението се провежда с финансовата подкрепа на Община Пловдив и е част от Културния календар на града

Страница 1 от 2039

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…