От 18-ти ноември до 4-ти декември 2022 г. в „LUCKY Дом на киното“ ще се проведе 17-тото издание на Киномания в Пловдив. Световната кинопанорама е едно от най-значимите и популярни филмови събития в България. 

В рамките на 17 дни на КИНОМАНИЯ ще видим премиерно едни от най-атрактивните и стойностни филми от световното кино - последните хитови заглавия произведени в Европа и отвъд океана, музикални и документални филми. 

Откриването е на 18 ноември с документалния филм „Алилуя: Ленърд Коен, едно пътуване, една песен“. Разказът през призмата на култовата песен „Алилуя“ ни среща с музикалната легенда Ленърд Коен. Откриващата прожекция е в петък от 18:30 часа. 

В света на музиката ще се потопим и със „Сезария Евора“. Португалският документален филм разказва за световноизвестната певица от Кабо Верде и нейния дълбок, плътен и богат глас. „Сезария Евора“ ще гледаме на 30 ноември от 20:30 часа.

Един от акцентите на тазгодишния фестивал е новият филм на Стивън Спилбърг „Семейство Фейбълман“. Изповедният и напълно омагьосващ филм e обяснението в любов на великия режисьор към магията на киното. Ситуирана в края на 50-те и началото на 60-те години, тази почти автобиографична затрогваща приказка за израстването е разказана през погледа на Сами Фейбълман – момче, което се влюбва в киното и в неговото създаване. Прожекцията на „Семейство Фейбълман“ е на 3 декември от 18:30 часа.

В тазгодишната програма влиза и носителят на Златна палма от фестивала в „Кан“ „Идиотският триъгълник“. Вълнуващата скандинавска комедия, в която ще видим Уди Харелсън като капитан, ни качва на круизен кораб с куп богаташи, който попада в буря и много изненадващи събития. Филмът може да гледаме на 4 декември от 18:30 часа.

На големия екран в рамките на фестивала ще се срещнем с още няколко любими актьори в най-новите филми филми. Ралф Файнс и Джесика Частейн си партнират във великобританския „Опрощение“ на 25 ноември от 18:30 часа. Двамата са богата двойка, която убива при пътен инцидент беден мароканец и се опитват да прикрият случая.

„Безкрайността“ ще ни пренесе в 70-те години в Рим, където Пенелопе Круз е част от семейство, което се мести във Вечния град, но вече не е толкова сплотено, колкото преди, но и не могат да се разделят. Филмът ще гледаме на 23 ноември от 18:30 часа. 

В романтичната комедия „Какво общо има тук любовта?“ ще видим историята на британско-пакистанска двойка, с родители, които имат различни виждания за живота. Родителите на Казим са консервативни мюсюлмани, докато изграната от Ема Томпсън майка на Зоуи е свободолюбива и независима жена. Забавния филм ще гледаме на 2 декември от 18:30 часа.

Фестивалът ще се проведе от 18 ноември до 4 декември. Билетите са на цена от 9 лева с намаление за учащи и пенсионери – 7 лева и ще са в продажба от петък, 11 ноември на касата на LUCKY Дом на киното всеки ден след 16 часа, а през почивните дни – след 10:30. Онлайн резервации и продажба на билети, както и цялата програма, може да се види на kinolucky.com.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…