Грузинско и полско кино предлага програмата на София филм фест в Пловдив тази вечер. За прожекциите пристигат и специални гости в LUCKY Дом на киното – режисьорът на „Брайтън 4“ Леван Когуашвили и Стефан Китанов. Двамата ще се срещнат с публиката след прожекцията.

Програмата в понеделник се открива именно със социалния „Брайтън 4“. Баща и син с финансови проблеми заминават за САЩ, където си търсят работа в Брайтън Бийч в Ню Йорк. Това е първият сблъсък с Америка на постсъветските емигранти. Пловдивчани ще може да се срещнат с режисьора Леван Когуашвили, за когото това е трети пълнометражен филм. Лентата бе избрана като грузинското предложение за „Оскар“. С Когуашвили пристига и Стефан Китанов. „Брайтън 4“ може да гледаме от 18:30 часа.

Нестандартна история предлага „Бриджит Бардо завинаги“. Игралният филм ни пренася в комунистическа Полша в средата на 20-и век, малко след Втората световна война. Главният герой е Адам – малко момче в семейство, наблюдавано от Държавна сигурност. Отивайки на кино да гледа „Презрението“ на Годар, той се пренася в гримьорната на Бриджит Бардо и нейния свят на филмови и музикални звезди.

Билетите за фестивала се продават на касата на LUCKY Дом на киното – всеки делничен ден след 16 часа и в почивните дни след 10:30 на цена от 8 лева, с намаление – 6 лева за учащи и пенсионери и карта за 5 прожекции за 35 лева.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…