Киномания продължава днес с френския филм “Дьо Гол”, носител на 3 номинации за награда Сезар. Филмът ни пренася в май месец 1940 година. С настъпването на немската армия Франция е изправена пред катастрофална военна ситуация.

Шарл дьо Гол, току-що повишен в генерал, се присъединява към правителството в Париж, докато съпругата му Ивон и трите им деца остават в провинцията. Виждайки отстъпничеството на маршал Петен и готовността му да преговаря с Хитлер, Дьо Гол си поставя една цел: да продължи борбата. Редом с хиляди други френски семейства, Ивон и децата скоро са принудени да бягат от фашистите. Без връзка едни с други, съмнението нараства: ще бъде ли жертвано семейството на Дьо Гол в името на Франция? Една невероятна съдба, която ще промени не само френската история, но и развитието на Втората световна война.

В програмата до края очаквайте последните филми на Андрей Кончаловски – „Скъпи другари!“, Уди Алън – „Фестивалът на Рифкин“ и Педро Алмодовар – „Човешкият глас“. И още - филмовата класика със Шон Конъри и Майкъл Кейн – „Мъжът, който искаше да бъде крал“, „Пътуване към спомените“ с Колин Фърт и „Уенди - момичето, което не иска да порасне“.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…