Четвъртък вечер от 21:10 Филмови нощи във Филипополис имат честта и удоволствието на поканят пловдивчани в Лятно кино „Орфей” за едно незабравимо събитие – класиката АМАДЕУС на режисьора Милош Форман ще бъде показана на големия екран под звездите.

Филмът от 1985 г., носител на 8 награди „Оскар”, включително и за най-добър филм, е истинско събитие в света на киното и до днес е считан за един от най-добрите произведения, създавани от седмото изкуство. Историята е свободно базирана на живота на Волфганг Амадеус Моцарт и Антонио Салиери – композитори, живели във Виена през втората половина на XVIII век. Една непреходна легенда за съревнованието между двама изключителни мъже.

Късната прожекция от 23:45 ч. ще бъде тази на българската продукция АГА, дебютирала на фестивала Берлинале. Филмът на Милко Лазаров разказва за Седна и Нанук, които живеят далеч на север и мечтаят да съберат семейството отново. След смъртта на Седна Нанук извървява дълъг път, за да открие напусналата ги преди години дъщеря Áга. АГА е определян от някои родни критици като съвременен шедьовър, а преживяването да бъде видян на голям екран под открито небе обещава един незабравим спомен.

До края на Филмовите нощи ви очакват още две прожекции на британската комедия ВЧЕРА СИ Е ЗА ВЧЕРА, една на оскаровата драма РОДИ СЕ ЗВЕЗДА, музикалната биография БОХЕМСКА РАПСОДИЯ, както и на новия екшън-трилър на Люк Бесон – „АННА” (от 20.07), който бележи завръщане на режисьора към неговите корени.

Цените на билетите за кинопанорамата са 7/6 лв. Продават се на касите на лятно кино „Орфей“ /19.30-23.30ч/ и LUCKY Дом на киното /16.00-21.00 ч/, както и онлайн на boxoffice.bg.

Лятна кинопанорама „Филмови нощи във Филипополис“ е част от Културния календар на града и се провежда с подкрепата на Община Пловдив.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…