Събота вечер от 21:10 пловдивчани ги очаква среща с Анна – последният филм на френския майстор Люк Бесон. Саша Лус е в ролята на Анна Полякова, бивш модел от Москва, превърнал се в правителствен агент и убиец. В трейлъра виждаме на какво е способна след като превръща в руини цял ресторант и се разправя с всички гости, използвайки оръжия и всевъзможни подръчни материали. Анна е вербувана от своя шефка (Хелън Мирън е нейния вариант на Бондовия М), която я изпраща на секретна мисия в Париж. Типично в стила на екшън каноните на Бесон, бойните сцени са изпипани като истински балет. Точно, както го направи в класики като „Никита“, „Леон“ и най-големия си хит до момента – „Луси“.

Късната прожекция от 23:30 ч. ще бъде тази на „Бохемска рапсодия“ – най-гледания филм за изминалата година. Филмът на Декстър Флетчър и Брайън Сингър проследява възхода на групата „Queen” от запознанството им с техния уникален вокалист  Фреди Меркюри (носителят на Оскар Рами Малек) до емблематичния им концерт на Уембли. Филмът е истински празник с музиката на Queen, почитащ невероятния живот на един от най-великите вокалисти в историята на музиката.

На 22.07 /понеделник/ от 21.10 ч в рубриката „Пожелахте да гледате“ ще бъде показан филмът „Лятото на обичайните заподозрени“. Специален гост ще бъде Стефан Вълдобрев.

Тазгодишното издание тепърва ще предложи още една непреходна класика – Амадеус (25.07) на режисьора Милош Форман.  Ще продължат прожекциите на новия екшън-трилър на Люк Бесон – „Анна”, а всички, които са пропуснали или искат да видят отново на голям екран оскаровите финалисти „Роди се звезда“, „Зелената книга“ и „Бохемска рапсодия“, ще получат тази възможност в оставащата седмица до края на Филмовите нощи.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…