При препълнен салон в Лъки Дом на киното се състоя пловдивската премиера на филма „Не ме докосвай” снощи. Лентата, спечелила „Златна мечка” в Берлинале, наистина докосна публиката, по особен начин. Провокира я силно. Едни харесаха видяното. Други едва дочакаха надписите. Трети напуснаха салона преди тях. А четвърти бяха впечатлени от начина, по който филмът се гмурва в темите „интимност” и „сексуалност”.  „Историята предизвиква различни реакции и чувства. Влияе на всеки по различен начин”, обясниха организаторите на премиерата.

„Не ме докосвай” в Лъки Дом на киното бе представен от Ирмена Чичикова, която прави запомняща се роля в двучасовата творба, и режисьорът Адина Пинтилие.

„Филмът е резултат от дълъг изследователски процес. Работих с много смели хора, за да реализирам идеята си. Всички герои имаха свързаност с филма и имат желание да влязат в диалог с вас, публиката. Приемете тази покана и останете с нас до края на филма, за да продължим разговора”, каза преди прожекцията Адина Пинтилие. Зрителите чуха апела й и влязоха в диалог на тема „интимност” с кинаджиите след финалните надписи. Единици не издържаха на това дръзко пътуване към интимността и напуснаха салона преди края.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…