Френския “Бекасин!” допълва неделната програма на фестивала

Тази неделя Киномания ще посрещна най-малките фенове на седмото изкуство в Lucky Дом на киното още в 11.00 часа. “Светът на Марни” ще ги срещне с разглезената оранжева котка Марни, която си живее комфортно при своите стопани и познава реалния свят единствено от любимото си криминално шоу по телевизията. Един ден обаче подмамена в кутия, Марни се изгубва на първия кръстопът и голямото приключение започва.

В 18:30 часа “Рудолф Нуреев: Бялата врана” на Ралф Файнс ще ви пренесе в Париж в началото на 60-те години. Студената война може и да е в разгара си, но съветските власти са решили да изпратят най-добрата си балетна трупа в Града на светлината, за да демонстрират културната си изтънченост отвъд Желязната завеса. Всички са сигурни, че балетът „Киров” ще възхити публиката, но един от артистите предизвиква сензация, която резонира далеч отвъд сцената: наелектризиращия млад танцьор Рудолф Нуреев. Неустоимо красив и изгладнял за култура, Нуреев моментално се влюбва в Париж. За раздразнение на копоите от КГБ той прави ежедневни поклоннически посещения в Лувъра и става редовен клиент на парижките джаз клубове заедно с чилийската наследница Клара, което води до тоталното му пробуждане. Завладяващ портрет на един брилянтен, енигматичен артист, чиито талант и темперамент го правят призван да разтърси не само света на балета, но и този на международните отношения.

В 20.45 часа е началото на френския филм “Бекасин!”. Родена в бедно фермерско семейство в Бретан, Бекасин си намира работа като бавачка при маркиза Дьо Гран-Ер, която тъкмо е осиновила чудно бебе на име Лулот. Между детето и Бекасин се оформя силна връзка и животът изглежда прелестен, докато Гран-Ерови не са заплашени от банкрут… Ще може ли Бекасин да спаси ситуацията?

Билети на касата на LUCKY Дом на киното и онлайн на boxoffice.bg.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…