Вълнуващи заглавия от документалното кино предлага 13-ото издание на Киномания в Пловдив. На големия екран ще можем да видим новите творби на Майкъл Мур и Вим Вендерс, както и някои от най-новите български и селекция от няколко забавни френски филма. Киномания 2018 стартира в Пловдив на 16 ноември, а билетите ще бъдат в продажба на касите на LUCKY Дом на киното от 9 ноември.

Любителите на седмото изкуство ще могат да се срещнат с новата творба на провокативния Майкъл Мур, който за втори път се впуска в разследване на американски президент. След Джордж Буш, в мерника на Мур попада Доналд Тръмп, чиито мръсни тайни ще бъдат показани във „Фаренхайт 11/9“.

Друга влиятелна световна фигура – папа Франциск попада в обектива на любимия ни Вим Вендерс, който за пръв път се впуска в документалистикта. В своята творба „Папа Франциск. Човек на думата си“ Вендерс ни предлага едно лично пътуване, посланията на главата на католическата църква и идеите му по актуалните глобални въпроси.

Среща с плеяда музикални звезди ни предстои в друг от документалните филми в кинопанорамата – „Музикалният храм на Алабама“. Този разказ ще ни запознае с Рик Хол и неговото студио FAME, което оказва глобално влияние върху световната музика. На екрана ще можем да видим и чуем Боно, Мик Джагър, Кийт Ричардс, Ета Джеймс, Алийша Кийс, Арета Франклин и още много легенди от историята на музиката. Сред музикалните заглавия попада и класическата анимация „Жълтата подводница“, която ни пренася във вълшебния подводен свят на Бийтълс.

На големия екран ще видим и един от любимите ни български музиканти – Стефан Вълдобрев, който ще е и специален гост на прожекцията в Пловдив. Той участва в новия филм на Костадин Бонев „Далеч от брега“ заедно с Йоана Буковска, Цветана Манева, Мая Новоселска и др. Филмът ще ни срещне с театрален режисьор, изпратен в малко провинцилано градче, където ще се опита да постави обсебила мислите му пиеса. В селекцията българско кино на „Киномания“ попада и друго българско заглавие – „Мълчанието на сестра ми“, в което ще видим Каталин Старейшинска, Ованес Торосян и Деян Донков.

Освен специална програма български филми, Киномания 2018 предлага и селекция френски заглавия. Внимание привлича „Светът е твой“ с Венсан Касел и Изабел Аджани. На големия екран ще можем да видим и създадения по френски комикс забавен семеен филм „Бекасин!“. Много забавни ситуации ще ни предложи и „Усещане за празник“, който ще разкаже за последното сватбено тържество, което професионалният организатор на такъв тип събития Макс прави. Друга френска комедия в програмата е „Чувствам се добре“, в историята на която попада и България – в която изпечен мошеник води сестра си, за да прави бързи и евтини козметични процедури. Във френската селекция попадат още забавният „Вижте как танцуваме“ и романтичният „Споделен мъж“.

Пълната програма за Киномания 2018 може да видите на сайтовете kinolucky.com и boxoffice.bg, откъдето от този петък  може да си закупите или резервирате билети. Редовният вход е на цена от 8 лв, а за учащите и пенсионерите цената е 6 лв. При покупка на билети за 7 филма, общата цена е 42 лв. Киномания е част от културния календар на града и се случва със съдействието на Община Пловдив.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…