Над 20 филма и 4 прожекции с гости на поредното издание в LUCKY за кино-литературния фестивал

Над 20 филма, част от които със специален фокус към творчеството на Ингмар Бергман, са част от програмата на кино-литературния фестивал CineLibri в Пловдив. От 11 до 24 октомври LUCKY Дом на киното ще посрещне игралните и документални заглавия с ежедневни прожекции в двете си зали. Специалната селекция, насочена към Ингмар Бергман, ще предложи както документални, така и игрални филми, свързани с легендарния швед. 4 от прожекциите ще са съпътствани от среща на публиката с интересни гости.

Пловдивчани ще могат да гледат три от най-известните филми на Ингмар Бергман. В програмата на фестивала влизат „Есенна соната“, „Персона“ и „Седмият печат“. Освен класическите заглавия, публиката ще може да гледа и филмът „Лив Улман. Къщата на спомените“ за живота на една от любимите на Бергман актриси. Филмът е български и част от трите документални филма във Cinelibri – сред които също „Червено, твърде червено“, с който фестивалът се открива, както и приключенският „Да се изгубиш нарочно“, чиито екип ще пристигне за среща с пловдивчани на 19 октомври.

Фестивалът включва още няколко български заглавия. Това са „Аз съм ти, Адриана“, „Извън пътя“ и 8‘19‘‘, базирани на литературни творби. Вълнуващи ще бъдат и срещите с чуждестранните гости. На 15 октомври в Пловдив пристига най-добрият холандски писател Херман Кох. Той ще се срещне с пловдивчани по време на прожекцията на италианската версия на филма „Вечерята“.

Един от специалните гости тази година е и Дрор Мишани – писателят, който създаде майсторския трилър „Липсващото досие“. В негово присъствие ще можете да гледате филма с участието на Венсан Касел и Ромен Гари. Срещата ще се състои на 19 октомври в 18:00 ч.

Последната среща от фестивала е гостуване на екипа на „най-нежния български филм“ „Безкрайната градина“ под режисурата на Галин Стоев. Част от звездния екип ще се срещне със зрителите на 24 октомври, от 19:00 ч.
Билетите вече са в продажба на касата на Lucky Дом на киното, както и онлайн в boxoffice.bg.

Допълнителна информация за филмите и екранизираните книги ще намерите на официалната интернет страница на фестивала www.cinеlibri.cоm.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…