Дружеството на пловдивските художници организира обща изложба под наслов "Образът като преживяване". В нея ще вземат участие както членове на дружеството, така и гост - автори с графика, скулптура, фотография, рисунка, колаж и N форми.

"Заобикалящият ни свят обзема полезрението на художника и създава специфичен образ в него. Външното и вътрешното са в симбиоза. Рефлексията материализира видимото в изкуство, филтрирайки го през душевността на автора.

Роденият образ не е копие на видяното, а сътворение на изживяното. Проекцията няма реалността на първообраза. Тя е форма, създадена в и от чувствителността на артиста, която обитава до своята поява като художествен акт." - /автор: Минчо Панайотов/

Откриването на експозицията ще бъде във вторник - 09.07.2024 г. в галерия „Пловдив“, на ул. "Авксентий Велешки" № 20.

Изложбата ще продължи през месеците юли и август 2024 г.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…