Еспозиция, в която в главната роля е Жената – крехка и нежна, понесла тежестта на планина върху раменете си, ще посрещне членовете на новоизбрания Общински съвет на Пловдив.

Изложбата е назована „Светлосенки“, това е игра на думи с имено на авкора – художника Светлана Желязкова. Тя ще бъде официално открита във вторинк, 05.11.2019г. от 18:30 часа в галерия „Пловдив“, която се намира във фоайето на сградата на Местния парламент, на ул. „Авксентий Велешки“ № 20.

Авторката е завършила магистърска степен по „Сценография на музикално-сценичните жанрове“ в АМТИИ – Пловдив и е заместник-председател на Дружество на пловдивските художници.

Участвала е в национални и международни изложби. В своето творчество тя успява да се заяви като художник, който отстоява себе си и личния си поглед към света. Нейни картини са притежание на частни колекции в Англия, Япония, САЩ, Германия, Русия и др., както и в много градове на нашата страна.

Изложбата потапя зрителя не само в богатството от цветове, но и в контрастно отразените състояния чрез силата на светлосенките, чрез единоборството между мрака и светлината, които преобразяват образите и внушават различни мисли и настроения у наблюдателя. Тя показва ликът на жената, която може да е изпълнена с тревоги и страхове, но е способна да се отърси от тях, да ги преодолее, да извоюва свободата си, да постави ново начало и да се осмели да мечтае.

Експозицията ще продължи до 25.11.2019 г.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…