Мелформатор с удоволствие представя първото си от серия образователни събития с аудио-визуална насоченост.

Също така имаме голямото удоволствие да сме домакини на един от най-интересните електронни артисти в българия - Иван Шопов, който ще проведе уъркшоп по Ableton Live в рамките на програмата.

Детайли за съдържанието на програмата:

Петък 22ри - Основи на звука

(лекция – Атанас Динчев) (Продължителност 2ч)

Лекцията обхваща звука като физично, физиологично и психическо явление. Разглежданите теми ще са зараждане и разпространиение на звука; феномени свързани с взаимодействието на вълните и средата; измерване и изобразяване на звука; запис на звук; възпроизвоизвеждане на записан звук; функция на човешката слухова система; базови когнитивни и психоакустични принципи.

Насочеността на лекцията е да даде цялостна основа на хора имащи интерес към работа със звук или музика. Нивото на информацията ще бъде “за начинаещи”, но все пак ще бъде достатъчно да въоражи присъстващите с достатъчно знания за да могат по-добре да се справят с ежедневни проблеми свързани със звук.

Начало: 17:00ч.

Събота 23ти - Музикална Продукция с Ableton Live

(уъркшоп – Иван Шопов) (Продължителност 2ч)

Тематиката на уъркшопа е да запознае присъстващите с основни практически и психологически похвати в продукцията и композицията на музика в рамките на софтуера Ableton Live. Съдържанието на уъркшопа включва: sound design, synthesis, found sound, аранжимент и mastering.

Неделя 24ти - Live Performance

(отворена лекция – Мелформатор, Иван Шопов, Dj Skill) (Продължителност 2ч)

Лекцията ще бъде свободен разговор за различните платформи за изпълнение на музика, които са най-популярни днес. Основните теми ще са laptop performance, deck performance и turntablism.

 

Поради ограничените места посещението ще става с предварително записване, което можете да направите тук:

https://docs.google.com/forms/d/1U_11...

Началния час на лекциите ще бъде добавен допълнително.

Вход СВОБОДЕН

21 comments

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…