Фестивалът LUMMIX за втора поредна година събира в квартал Столипиново деца и младежи, които ще покажат таланта и творческите си умения чрез магията на светлината, музиката и танците

20 деца и младежи от Столипиново ще се включват във фестивалната вечер „Под светлините на прожекторите“, която ще се състои на 28 октомври от 19.30 часа в междублоковото пространство на ул. „Ландос“ 81. Две светлинни инсталации, придружени от специално подготвени хип-хоп танци, интересна музикална програма, множество импровизации и добро настроение, са подготвили организаторите. В продължение на две седмици децата и младежите от квартала работиха по създаването на инсталациите със светлина под менторството на визуалните артисти Севдалина Кочевска и Емил Миразчиев, а хореографиите им бяха разработени от младaта звезда на българската хип-хоп сцена Лолита Артюхова.

От тази година фестивалът LUMMIX е част от програмата на „Пловдив – Европейска столица на културата 2019“ и в следващите му издания предстои да се реализират още различни творчески проекти посветени на работата с общностите в града.

LUMMIX е проект на Сдружение “Изкуство днес”, част от програмата на „Пловдив 2019“, в партньорство с Гьоте-институт България.

Линк към събитието: http://bit.ly/2i1Yuwz

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…