Electric Orpheus стартира месечни издания в мини-фест формат. Концепцията е еднодневна и предлага на публиката артисти от международната и българската сцени. Широк спектър от жанрове и стилове, от рокендрол до електроника, с акцент върху качеството и популяризирането на независимата сцена у нас. Датите за Electric Orpheus през лято 2017 са 24 юни, 21 юли и 9 септември. И трите събития ще се проведат в парк-лозе Вила Юстина. От есента месечниците ще са на закрити локации в София и Пловдив.
 
Специални гости за събитието на 24 юни са триото от Атина, Гърция, A Victim Of Society, една от най-качествените китарни банди в света към момента. A Victim Of Society ще представят актуалния си, втори албум “Freaktown”, който излезе на 27 април 2017 година и ще бъде последван от мащабно европейско турне. Звукът на рокендрол психиделията, изведен с максимална енергия и прецизност.
 
A Victim Of Society са формирани в Атина през 2011 година от Vagelis Makris (вокали и китари) и Fotis Ntouskas (китари). През 2015 година Padelis Karasevdas (барабани) се присъединява, за да оформи класическото рокендрол трио. Името на групата е заето от едноименната картина от 1919 година на немския художник George Grosz (1893–1959).
 
А Victim Of Society бързо набират популярност, а през 2014 година излиза дебютният им албум “Distractions” през лейбъла Inner Ear. Групата дели сцена на клубно и фестивално ниво с имена като The Black Angels, Moon Duo, Dirty Beaches, Disappears…
 
В новия си албум Freaktown от 2017-та година A Victim of Society преминават на едно следващо ниво на композиране и представяне на визията за рокендрол. Виждаме един отворен и интелигентен подход към китарното свирене и звук, без да присъстват познатите модели на експлоатиране на стила от последните двадесет години. Съвкупността от умело, но стилизирано боравене с инструмента и наслагване на пластове ни дават вяра и доближават A Victim Of Society до най-добрите примери на рок музиката от 60-те и 70-те години на миналия век. Нещо радостно не само за ухото и ценителите, но и генерално за посоката на съвременната музика.
 
Мястото за провеждане на летните месечни формати на Electric Orpheus e прекрасната локация за събития на Вила Юстина, парк-лозе Вила Юстина. В подножието на Родопите, до село Устина и само на 25 километра от Пловдив, локацията е лесна за достъп и предлага чудесни условия. Перфектно поддържана поляна, специално създадена за събития, е поредното доказателство, че собствениците на Вила Юстина мислят за културен туризъм и популяризиране на региона. Паркинг, градинско осветление, санитарни възли, маси, столове, а отстрани място за палатки, спални чували или просто забавление - помислено е за всичко.
 
Програмата за събитието през юни включва още пет изпълнители от международната и българската сцена: Secer (Хърватско), Doesn’t Frogs (София), Audieu (Истанбул, Турция), XRaydio (Пловдив) и форматът за посрещане на изгрева, Boombox Sunrise. 
 
Билетите са на цена от 20 лева и могат да бъдат закупени на предварителна продажба в системата на E-Pay и EasyPay, както и на място. Всички деца под 18 години влизат безплатно с легален придружител.
 
Партньори на събитията са Вила Юстина, Биротерапия, OCB България и Tatratea - алкохолна напитка на основата на натурален екстракт от чай, съдържаща планински билки и изворна вода от Татрите.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…