Темата на тазгодишното издание на Фестивала на усмивките е посветена на добрите отношения между Балканските страни и народи и по-специално на добросъседството между България и Република Турция. 

Начало на фестивала ще сложи изложбата „Големите майстори на турската карикатура”, в която ще бъдат представени творби на рисувания хумор от 60-те години на миналия век до наши дни. Осем популярни турски карикатуристи ще бъдат гости на първата изложба от фестивала, от 25 май до 11 юни 2017 г., в залите в Градската художествена галерия на Пловдив, на улица „Княз Александър I” № 15.

По същото време, от 26 до 29 май 2017 г., в Етнографския музей в Пловдив, ще бъде проведен Форум на Балканската карикатура, в който ще вземат участие карикатуристи от пет Балканските страни и гости от Република Турция. Официалното откриване ще се състои на 27 май от 17:00 часа.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…