Print this page

Истински празник за пловдивчани предстои в края на месеца.

Колорит, танци, музика, благотворителност и много, много бира ще направят събитието едно от най-значимите в културния живот на Пловдив.

„Капана фест“ е пъстър, свежарски и различен от познатите ни до сега,тридневен фестивал, който ще стартира на 29-ти този месец и ще бъде изпълнен с цвят и разнородност. В него различни прояви на изкуството ще се слеят в едно – от музика и танци, през кино и литература, до базар на занаята, ърбън арт и активна социална благотворителност. Павираните улички ще се превърнат в лабиринт за артисти и посетители, и ще постави Пловдив до културни и екзотични центрове като Барселона, Лисабон и Истанбул.

Какво е един празник без музика? С тази задача се заемат няколко български музиканти, които ще се погрижат за настроението на публиката с изцяло авторска музика в две музикални теми: „Вечер на духовИте“ и „Фънки соул джаз безобразие“. Откриването на фестивала ще направят проект „Българи“ с участието на знаменитата Янка Рупкина. Нейният мистичен глас ще се слее с хип-хоп бийтове, а фолклорните ритми със съвременно звучене. След нея ще се появят момчетата от Acoustic Corporation, които ще обработят етно ритмите във фънк и браз. За финал на първата вечер ще можете да видите пловдивската група Freestyle, чиито фронтмен е гласът на българската соул и хип-хоп сцена Бобо, който ще  пренесе присъстващите в един лирично-музикален свят с топлия си тембър.

Капана не само ще звучи, но и ще твори. Колкото повече – толкова по-добре. Вече доказалото се Арт място на Пловдив ще остави стените си в ръцете на двамата прекрасни графити майстори, Nassimo & Stern, чиито ръце са вдъхнали живот и цвят на не една и две сгради, както в страната така и извън нея. Те ще запазят духа на Капана, но и ще му вдъхнат свеж облик чрез своите флакони.

Имаме музика, имаме и цвят, но трябва още нещо… Танци! Брейк денса е произлязъл от уличните танци, затова идеално се вписва в цялостната концепция на събитието. За озвучаването  на уличната хип-хоп култура ще се погрижат Skill & DaBre. Освен това, латино ритми ще озвучат арт лабиринта, за да го превърнат в един истински карнавал, който май ще напомни за карнавалите в Рио!

Уличните спортове все повече се утвърждават в стрийт културата, затова няма как и те да бъдат подминати. Хората от Contrabanda ще предоставят свободно свои рампи за ползване на скейтъри и манияците на ролери.

Сред такава пъстрота и колорит в Арт кътчето на Пловдив, няма как да не си запазим някакъв спомен. Освен забавлението и емоциите, които пловдивчани ще отнесат вкъщи, те ще могат да се сдобият и с нещо друго. За целта ще помогнат  „Базар на плочата“ и „Базар на книгата“. Освен това ще има и вело базар, както и Т-шърт фест с надслов „Изкуството на българската тениска“, а да създаваш изкуство върху дрехи никак не е лесно, но пък е адски готино!

И тъй като Капана празнува, не може да не споменем уникалния по рода си Бийрфест, който ще се проведе пред любимата на мнозина пловдивчани бирария „Котка и мишка“. Пред заведението, освен да потанцуват, любителите на качественото пиво ще могат да се насладят на редки вкусове и качествена бира. И не само! Ще има представяния на различни бири, българска крафт бира както и варене на любимото пиво. След приключването на музикалните събития, гостите на фестивала ще могат да продължат празненството в някое от любимите в квартала заведения, като „Котка и мишка“, „Basquiat“, “Terzo Mondo”, “Monroe”, “NoSense”.

И тъй като освен, че е арт, Капанa и помага, и е толерантен. Ще си има две кътчета за благотворителност, в които можете да бъдат дарени средства или да се закупи нещо. Пък и няма по-приятно усещане от това, да се забавляваш и помагаш едновременно.

 

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…