Иво Дернев

"Уроците на Блага" даде старт на Киномания в Пловдив снощи в Lucky Дом на киното. Българското предложение за Оскар и носител на множество награди от престижни европейски фестивали се прожектира премиерно под тепетата в препълнената 1 зала на Лъки, а лентата представя лично режисьорът Стефан Командарев, актрисата Ели Скорчева и копродуцентът от немската страна. Публиката аплодира дълго на крака българският "социален трилър", както го определи "Варайъти". Хората в киносалона пък го определиха като шедьовър на съвременното българско кино. Филм на изключително световно ниво.

„Думата достойнство е в центъра на „Уроците на Блага““, заяви режисьорът Стефан Командарев пред публиката. Ели Скорчева, която се завърна в голямото кино след 30 години отсъствие от екрана заяви, че чисто професионално не гледа на въпросните 3 десетилетия като загуба, а напротив, като урок по достойнство. Тя се среща с много близки приятели в Пловдив- Ели Скорчева е родена в квартал Мараша.

Преди да излязат пред публиката в киносалона, Командарев и Скорчева бяха гости в поредицата "Успешните" в клуб Фарго.

"Уроците на Блага" тръгва по кината през декември.

Очаквайте подробности от разговора с двамата!

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…