Спечели своя детски “Оскар”

 

За трета поредна година филмовия фестивал „Киномания“ отваря широко вратите си за кино творчеството на деца от цялата страна!  

 

Ако обичате да създавате кратки игрални или анимирани стоп моушън филми, сега имате уникалната възможност, творчеството ви да бъде да излезе пред широк кръг от публика и да се състезава с десетки други детски творби в „Детска Киномания 2020“!

 

Достатъчно е само да изпратите вашата кратка кино творба до 1 ноември 2020, а след това специално жури ще подбере най-добрите предложения, които ще бъдат прожектирани на голям екран и наградени.

 

В изданията до момента тежката задача да бъдат жури бе поверена на режисьора Виктор Божинов, аниматора Златин Радев, актрисите Дияна Димитрова и Ная Арсова, Маги Джанаварова,  Петьо Петков – Шайбата от Комиците и други.

 

Тази година в журито отново ще бъдат популярни лица с отношение към киното и детското творчество.  

 

 А ето и какви са условията в „Детска Киномания 2020“:

 

- Сценаристите, актьорите, операторите и режисьорите да са деца на възраст от 7 до 18 години. 

 

- Дължината на филмите да бъде до 5-6 минути.

 

-Историите да не включват диалог, а да бъдат разказани само с картина. 

 

- Видеото да бъде авторско и да можете да докажете, че деца са създателите му (ако някой от организаторите или журито поиска това) 

 

Творбите изпращайте най-късно до 1 ноември 2020 на ел. поща Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. с тема: Конкурс “Детска Киномания 2020” 

 

Най-добрите от предложенията ще бъдат включени в селекцията на „Детска Киномания 2020“ и ще се състезават за детски „Оскари“ в две направления - игрални и анимирани филми:  В направлението игрални филми категориите са:

 

Най- добър игрален филм
Най- добър сценарий
Най-добра мъжка роля
Най-добра женска роля
Награда за операторско майсторство
Награда за режисура

В направлението анимирани филми категориите са:
Най- добра анимация
Най- добра адаптация
Най- добър декор
Най- добър сценарий

Орагнизаторите очакват вашите филми до 01 ноември 2020.

 

 Пълните условия за участие може да видите тук.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…