Заключителната вечер на Plovdiv Jazz Fest е посветена изцяло на българския джаз. Тя ще започне с концерта "Виждам птица да лети", иницииран от Пловдив Джаз Фест и озаглавен от Антони Дончев. Събитието е замислено като своеобразен трибют към големия пианист и композитор Румен Тосков-Рупето – едно най-важните и обичани имена в българския джаз. Сред участниците в него ще бъдат пианистът Антони ДОНЧЕВ, баскитаристът и контрабасист Веселин Веселинов-Еко, тромпетистът Росен Захариев, виолистът Валентин Геров и барабанистът Мартин Хафизи.

Официалната програма ще закрие известният контрабасист Петър Славов-младши. Единствено в рамките на Пловдив Джаз Фест, той ще представи своя първи самостоятелен албум - Little Stories.
Петър Славов е считан за един от най-успешните български музиканти. Петър Славов е работил с някои от най-значимите имена в музиката като Куинси Джоунс, Джо Ловано, Алфредо Родригес, Чучо Валдес и много други. Свирил е на най-престижните сцени и фестивали в над 40 държави на 5 континента. От 2006 г. джаз музикантът, композитор и преподавател живее в Ню Йорк.

Той е член на класическия квартет на носителя на „Грами“ Джо Ловано, както и на неговата банда Us Five, която през 2012 г. получава награда за най-добра малка група от Асоциацията на джаз журналистите в Америка.

Славов е свирил още в Global Gumbo Project на легендарния продуцент и композитор Куинси Джонс. Той е сред музикантите в албума на кубинския пианист Алфредо Родригес, номиниран за „Грами“ през 2014 г. и продуциран от Куинси Джонс.

Петото издание на Пловдив Джаз Фест е и акцент от програмата на Пловдив - Европейска столица на културата 2019 / Plovdiv 2019 ECOC.
Организатор на Пловдив Джаз Фест е Блу Ем.

Билетите са продажба в мрежата на Eventim.bg.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…