Входът за публиката е свободен

Още от първото си издание, през 2010 година, фестивала На хорото под Тепето се утвърди като място, където групи от всички краища на страната идват, за да се забавляват, танцуват и да намерят нови приятели.

С подкрепата на Община Пловдив, дирекция Спорт и младежки дейности, фестивала се превърна в традиционно събитие за града, което събира все повече млади хора от цялата страна.

Това е и нашето желание като организатори, все повече хора да бъдат запознавани с българския фолклор и по този начин всичко завещано ни, като традиции и бит, да бъде съхранено и предадено, споделят от школата „Луди млади“.

​Тази година фестивалът ще се проведе на 26 Октомври в Спортна зала "Строител", Пловдив в два етапа.

В първият етап по традиция ще се надиграят любителите на българските народни хора.

И за втора година фестивалът На хорото под Тепето ще събере най-добрите самодейни танцови състави в страната. Във вторият етап те ще се състезават за големите награди на журито и организаторите .

​Награден фонд на Етап 2:

Първавъзрастова група (до 18 години)

Първо място: 500 лева

Второ място: 200 лева

Трето място: 100 лева

​Втора възрастова група (над 18 години)

Първо място: 1000 лева

Второ място: 500 лева

Трето място: 200 лева.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…