Лятното издание на фестивала за независима музика Electric Orpheus ще се проведе отново на парк-лозе Вила Юстина, този път в цял уикенд, от 21 юни, петък до ранните часове на 23 юни, неделя.

Организаторите на Electric Orpheus отдават заслуженото на календарната година, в която Пловдив е културна столица на Европа и подаряват това фестивално приключение на символична цена. Фестивалната такса за два дни с включен къмпинг е само 4 лева. Това е възможно благодарение на подкрепата от партньорите, като основната заслуга е на ОФ Пловдив 2019 и инициативата Пловдив – европейска столица на културата 2019. Събитието е част от официалната програма.

Музикалното съдържание, запазената марка на фестивала, е отново богато и разнообразно. Рокендрол рифове, психиделика и близкоизточни ладове комбинира един от хедлайнерите, израелската рок четворка Ouzo Bazooka. Представете си Блак Сабат, които се събуждат в двореца на Шехерезада… Гръндж от Атина, сърф-рок от Белград, синт-поп-нойз от София, пост-пънк-поп от Истанбул, електроника от Берлин и Копенхаген, това е само част от това, което ще чуем и видим на живо. Както и в предишни издания програмата е внимателно подбрана и предлага жанрово еклектичен подход с постепенна градация във времето.

Добрите новини не спират дотук. Помислено е и за транспорта от Пловдив до парк-лозе вила Юстина и обратно. Специална фестивална линия ще обслужва феновете с начална спирка паркинга на Тримонциум в Пловдив. Тези, които искат да пропуснат къмпингуването, ще могат да се възползват от ранната сутрешна автобусна линия от парк-лозето и да се приберат в Пловдив. На другия ден могат отново да хванат уредения транспорт и да се завърнат сред природата и програмата на фестивала. Разстоянието е малко, удобствата са налице. По този начин организаторите се надяват не само да привлекат нова публика, но и да покажат красотата и развитието на региона като цяло.

Локацията за фестивала, парк-лозе Вила Юстина вече се наложи като топ дестинация и предлага едновременно природа и удобства. На място ще се предлагат храни и напитки, пазар за музикални сувенири, свободна читалня, размяна на плочи от винил, както и дегустации на български вина, бири, коктейли и гурме кухня.

За да запазят това място възможно най-чисто и приятно, гостите на фестивала са поканени да участват в благородното начинание #БезОтпадъци под мотото: “Да пазим чисто е естествена част от фестивалната култура.” За посетителите на събитието от 21 до 23 юни ще бъдат осигурени чаши за многократна употреба, както и картонени чаши, които ще се събират за рециклиране. Част от предлаганите на място храни ще бъдат в картонени тарелки и с дървени прибори. Отпадъците на къмпингуващите и на гостите на фестивала също ще се събират разделно и ще бъдат предадени за рециклиране. Всички посетители ще бъдат информирани и насърчавани да спазват за правилата за опазване на чистота по време на фестивала.

Партньор на Electric Orpheus в това благородно начинание е платформата за чиста градска среда „Аз, Ти, Пловдив!“ – инициатива на пловдивското сдружение БГ Бъди активен, която работи в четири направления, за да промени отношението на гражданите, организациите и институциите към темата за чистотата и за реализирането на град #БезОтпадъци.

Очакват ни приятни емоции сред природата, прекрасната Вила Юстина и артисти от световната сцена. Подробности и новини около фестивала следете в събитието във Фейсбук и на официалния сайт.

Линкове:

Събитието във Фейсбук: https://www.facebook.com/events/427551971000000/

Официален сайт: http://electricorpheus.com/

Промо видео: https://youtu.be/KvVkn7mIeK8

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…