Print this page

 

Интересът към програмата на ONE DANCE WEEK 2019 продължава да расте. Поради тази причина фестивалът добавя втори дати за представянето на едни от най-впечатляващите си спектакли: ДЕТЕ на белгийската танцова компания Peeping Tom, CHAPTER 3 на израелците L-E-V Company и съвременния цирк от Австралия – A SIMPLE SPACE на Gravity & Other Myths.

 

12-тото издание на фестивала ще се проведе между 20 септември и 20 октомври в Пловдив и е един от основните акценти в програмата на Пловдив – Европейска столица на културата 2019.

 

За спектаклите:

 

ДЕТЕ / PEEPING TOM

 
KIND © Olympe Tits, Peeping Tom_5

 

20 септември (петък) – 20:00 – Дом на Културата „Борис Христов“

 

21 септември (събота) – 20:00 – Дом на Културата „Борис Христов“

 

“Театрален електрошок… техният талант е плашещ.“ – Монд

 

Реалност или фантазия? Приказка или кошмар?

 

Култовата белгийска компания Peeping Tom умело си играе с ужасяващите измерения на действителността и човешкото съзнание, като поставя в сърцето на последния си спектакъл сложния и често неразбран свят на ДЕТЕ-то.

 

Сцената, преобразена до неузнаваемост, пресъздава реалистичен горски пейзаж, в който оживяват отдавна забравени приказки, кошмари, мечти и страхове, дълбоко свързани с детето във всеки от нас. Спектакъл, провокиращ преосмисляне на начина, по който гледаме към детското (под)съзнание.

 

„Най-същественото остава в неспирния танц. Дори когато телата са неподвижни, виждаме енергията, дезартикулацията, точността и пълния контрол над телата, така характерни за талантливите танцьори от PEEPING TOM.“ – споделя за представлението Luxemburger Wort.

 

Истински шедьовър на съвременния танц, ДЕТЕ ще може да бъде видян на 20 и 21 септември в Дом на Културата „Борис Христов“, Пловдив.

 

Подробности и билети ще намерите тук.

 

CHAPTER 3 / L-E-V COMPANY

 
L-E-V by Christopher Dugga

 

5 октомври (събота) – 20:00 – Дом на Културата „Борис Христов“

 

6 октомври (неделя) – 19:00 – Дом на Културата „Борис Христов“

 

Израелската хореографка Шарон Еял и мултимедийният дизайнер Гай Бехар, едни от най-атрактивните фигури на съвременната танцова сцена, гостуват у нас с последното си произведения – CHAPTER 3 / Глава Трета.

 
L-E-V _ photo by Regina Brocke

 

CHAPTER 3 e естественото продължение и завършек на трилогията спектакли, разглеждащи многоликия и безвременен образ на на най-сладкото и горчиво чувство, познато на човека –  Любовта.

 

Болезнената раздяла, представена като форма на душевен катарзис и възстановяването от разрушителните й последици застават в сърцето на финалната глава от любовната трилогия.

 

CHAPTER 3 идва в Пловдив броени дни след световната си премиера в Германия, a подробности и билети ще намерите тук.

 

A SIMPLE SPACE / GRAVITY & OTHER MYTHS:

 
A Simple Space 14_Credit Steve Ullathorn

 

18 октомври (петък) – 20:00 – Дом на Културата „Борис Христов“

 

19 октомври (събота) – 11:00 – Дом на Културата „Борис Христов“

 

Съвременен Цирк от далечна Австралия, безразличен към гравитацията.

 

Между необятните вселени на цирковото и театралното изкуство, компанията Gravity & Other Myths създава собствен и неподражаем вид физически театър, който с лекота обръща представите ни за движение в пространството.

 

Главозамайващ и динамичен спектакъл, който не се нуждае от грим, костюми, специални ефекти или предпазни въжета, за да предизвика законите на физиката и стигне отвъд човешките възможности.

 

The Guardian определя A SIMPLE SPACE като “абсолютен триумф”, скоростно превърнал се в международна сензация, спираща дъха на публиката и критиците по цялото кълбо.

 

Подробности и билети ще намерите тук.

 

Билети за всички спектакли от програмата на ONE DANCE WEEK 2019 ще намерите онлайн в системата на EpayGo.bg, както и на касите на EasyPay в цялата страна.

 

ONE DANCE WEEK се организира от Фондация „ЕДНО за култура и изкуства“ и е част от програмата на Пловдив – Европейска столица на културата 2019. Фестивалът се осъществява с подкрепата на Министерството на културата.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…