Достъпът до фестивала е безплатен, събитието ще се проведе в парк „Дондукова градина“

Фестивалът за младежко творчество „Млада синя Земя“ за пръв път ще бъде домакин на цели три от най-големите български природозащитни организации. Организаторите от Регионален природонаучен музей – Пловдив канят всички да се присъединят към празника на Земята, който тази година носи мотото „Да посрещнем пролетта заедно!“.
Техните партньори от Зелени Балкани, Българско дружество за защита на птиците (БДЗП) и Българска фондация Биоразнообрание (БФБ) са подготвили богата палитра от дейности през първите два дни от фестивала – 20 и 21 април (събота и неделя).

Достъпът до фестивала е безплатен, събитието ще се проведе в парк „Дондукова градина“ зад сградата на Регионалния природонаучен музей – Пловдив.

Програма:

20 април (събота) 11:00 – 16:00

От Зелени Балкани ще подготвят Арт ателие и няколко игри, свързани с видовото разнообразие на сушата и в Черно море, за да могат малките и големи участници да научат повече за нашата уникална природа! /Игри „Хранителна верига“, „Познай кой се обажда!“ (игра за разпознаване на звуци на бозайници и птици), „Какво има в морето“ (биоразнообразие и заплахи в Черно море). За най-малките ще има арт ателие за рисуване и работилница за маски./

21 април (неделя) 11:00 – 16:00

Партньорите от Българско дружество за защита на птиците (БДЗП) са подготвили забавни работилници и игри за птиците, с които ще заинтригуват участниците от всички възрасти.
11:00 – 14:00
Част I - Посетителите ще могат да се включват в работилници за изработване на оригами на птици, хранилки за птици и птици от прежда.
14:00 – 16:00.
Част II - Образователни игри и занимания за малчугани и порастнали, Викторина за птиците.

21 април (неделя) 11:00 – 12:30 / 13:30 – 16:00

Българска фондация Биоразнообразие ви канят да участвате в творчески и образователни работилници за деца и родители „Поиграй си с климата“.
11:00 – 12:30
„Определители за облаци“ - работилница за бъдещи метеоролози.
„Да нахраним пеперудите“ - работилница за хранилки за пеперуди.
13:30 – 16:00
„Да си посадим растение“ – полева работилничка за засаждане на „наши растения“.
„Надпревара с климата“ – голяма настолна игра, подходяща за всички възрасти.
Куиз шоу за опасните изменения в климата - предизвикателни въпроси за по-големите участници, чрез верните отговори на които ще демонстрират своите знания по темата.

22 април (понеделник) 11:00 – 16:00

Конкурсна програма за младежи от Пловдив – „Изобразително изкуство“, „Музика“, „Танц“, „Млад изобретател“.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…