Print this page

За качествата на полическите и икономически анализи на един автор най-добре можем да съдим след време, когато ги препрочетем и видим, че прогнозите в тях са се сбъднали, така политическият анализатор Алекс Алексиев подчерта стойността на текстовете в книгата на Илиян Василев "Quo Vadis Bulgaria 2018 : Втората вълна на прехода", която беше представена пред пловдивска публика по време на фестивала „Пловдив чете“. Премиерата на книгата беше организирана от Европейското висше училище по икономика и мениджмънт, което е и издател на произведението. Срещата с пловдивчани се състоя в Постоянната експозиция на художника Енчо Пиронков към Градска художествена галерия - Пловдив в Стария град. След първата си книга за глобализацията „Завръщане в историята“ Илиян Василев предлага на читателите своите анализи и коментари за българо-руските енергийни проекти, за Русия на Путин и влиянието ѝ върху българския обществен живот, за еврозоната и „Шенген“ и по други остродискусионни теми.

Навършвайки 60 години, авторът на "Quo Vadis Bulgaria 2018 : Втората вълна на прехода" смята за свой обществен ангажимент да сподели с българските граждани своите наблюдения и анализи, плод на професиалните му занимания и срещи. Той не скри от публиката, че замисля свой медиен проект.

Илиян Василев е почетен председател на Българския кономически форум, както и  на Икономическия форум за Югоизточна Европа. Член е на УС на Българската Асоциация за външна политика, заместник-председател е на българския Реформ Юнион клуб, автор е на множество статии и анализи по международни отношения, икономика, финанси, енергетика и енергийна сигурност.

В края на работната седмица той представи книгата на Васко Начев „С дъх на петрол. Митове и реалности. Код: енергиен“, богато илюстрирана с карикатури на Кирил Мавров, в Постоянната експозиция на Енчо Пиронков в Стария град.

 

 

Image Gallery

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…