Фестивал за обмен на знания между артисти в областта на сценичните изкуства от Европейските столици на културата ще се проведе на 28 и 29 май като част от програмата на “Пловдив 2019”. Събитието е по проект на Фондация „Черната кутия” и стартира с представянето на френската организация KLAP Maison pour la danse - Марсилия (ЕСК - 2013) на 28 май /понеделник/ от 11.00 часа в Заседателната зала на Община Пловдив. Гостите ще презентират своя новаторски хореографски център и комплекса от танцови студиа създадени от кметството на Марсилия. В представянето си гостуващата организация ще разкаже своята история, мисия и опит като културна столица, както за членството си в най-голямата танцова мрежа в Европа – European Dancehouse Network. Гостите ще провокират дискусия относно “процесът на създаване”, както от изгряващи така и от утвърдени артисти, локални, европейски или международни компании, които дават живот на “локалното” и подхранват неговата дейност чрез разнообразието на опита си и своите естетически възгледи.

На 29 май от 14.00 часа KLAP Maison pour la danse ще проведе танцов уъркшоп с учениците на ЕГ” Иван Вазов”.

По програма френската организация предстои да се срещне още с творческия екип и ръководството на Драматичен театър-Пловдив и Старинен Пловдив, да разгледа забележителностите на Стария град. Екипът на KLAP Maison pour la dances  ще бъде на разположение за срещи и разговори в творческия пресцентър „Петното на Роршах”. 

Фестивалът предвижда да се проведе в две последователни години /2018 и 2019/, когато в Пловдив общо ще гостуват три големи и утвърдени европейски организации в сферата на сценичните изкуства.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…