Тя представя двама талантливи оперни певци в рамките на IX МФ “Дни на музиката в Балабановата къща”

Вижте нейното видеообръщение към почитателите на камерната музика

След триумфалното начало на IX МФ “Дни на музиката в Балабановата къща”, тази вечер идва ред на втория концерт от програмата на елитния форум. Световноизвестната българска оперна прима Красимира Стоянова, която в момента блести на сцената на Миланската Скала в легендарната постановката на Франко Дзефирели на “Аида” от Верди и която е известна със своята грижа и внимание към младите музиканти, е подготвила специално за фестивала в поредица от уроци и майсторски класове двама талантливи оперни певци.

На 20 май Гергана Дудина (сопран) и Ангел Антонов (тенор) ще представят на сцената на Балабановата къща от 18.30 ч. една изискана програма с произведения от Верди, Белини, Пучини, Чайковски, Рахманинов. Техен партньор ще бъде изтъкната пианистка и преподавател в Моцартеум - Залцбург Вяра Шуперлиева.

Световноизвестната  примата направи специално обръщение към любителите на изкуството  директно от Миланската Скала. Може да го видите на страницата на фестивала в социалната мрежа ТУК. До последно тя даваше напътствия по Skype на възпитаниците по време на репетицията им в възрожденската къща в Стария град.

Билети за концерта на младите оперни таланти в рамките на фестивала „Дни на музиката в Балабановата къща“ тази вечер има в мрежата на Ивентим. Ще може да си купите и непосредствено преди събитието на място.

МФ „Дни на музиката в Балабановата къща”  е част от Календара на културните събития  на Община Пловдив и се реализира с любезната подкрепа на Фондация „Америка за България”, Община Пловдив, ОИ „Старинен Пловдив”, Министерство на културата и други.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…