„Даровете на ума и сърцето“ е мотото на деветото издание на фестивала “Здравей, Здраве!”, който ще се проведе в града под тепетата в уикенда на 21 и 22 април в Дома на техниката на ул. “Гладстон” 1 и Градската градина. Фестивалът, посветен на здравето и здравословния начин на живот, от тази година е част от официалната програма на „Пловдив – Европейска столица на културата 2019“.

В рамките на два дни посетителите на събитието ще имат възможност да се включат в  поредица от безплатни прояви и демонстрации, свързани продукти за превенция и здраве. Повече от 130 практици-холистици, спортни инструктори и производители на здравословни продукти и услуги се обединяват от желанието да споделят знание и опит в нетрадиционните  подходи в лечението на заболявания и необходимата грижа, за да бъдат избегнати.

Фокусът тази година е върху теми, които ангажират с участие в цялостния здравословен процес, мобилизират личния потенциал за създаване на благоприятна среда и живот, изпълнен със смисъл. Акценти в програмата са теми като “Аз, Лечителят”, “Успешен глас-природен глас”, “Епигенетика или защо не сме жертви на наследствеността”, както и теми свързани с финансовата свобода, мечтите, щастието и др. Ще се предлагат и книги за писане на рода и родовата памет.

Повече от половината лектори в изданието за първи път се представят в Пловдив и техният поглед дава допълнителен чар на събитието. На форума ще участват и представители на научната общност – факт, който доказва разгръщането на потенциала на този популярен пловдивски форум.

Интересни акценти ще бъдат и представянето на системите за ранно предупреждение за природни опасности, “Пръстенът на Атлантида”, както и ползите от „бебеносенето“.

Предвидени са и творчески работилници, в които малки и големи ще могат да изпробват рисуването с къна или отливане на свещи с пчелен восък.

Неизменно съпътстващите изложението спорт и движение ще са разположени както на закрито, така и на открито в Градската градина (до Виенския павилион). Предвидени са игри, занимания в колектив – танци, групова тренировка по мобилност, сърдечна-танц медитация, хип-хоп, тай-чи, зумба, йога и други.

Програмата е публикувана на сайта на фестивала: www.zdraveizdrave.org.

Повече подробности може да откриете на фейсбук страницата: https://www.facebook.com/events/290134941519575/

Освен в Пловдив тази година събитието се пренася и в още 16 града на България - Варна, Търговище, Троян, Казанлък, Ямбол, Русе, Габрово и други. За първи път в Бургас, Благоевград и Видин. Организаторите на фестивала в Пловдив с радост откликват и на нови населени места, готови да споделят този празник на знанието и грижата за здравето.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…