Print this page

Професионална публика от 31 държави гледа най-доброто от съвременния американски танц под тепетата

Пловдив танцува в ритъма на Америка втори ден. Снощи официално се откри програмата на SPOTLIGHT: USA, която представя под тепетата най-доброто от съвременния американски танц. Професионална публика от над 50 програматори от 31 държави са дошли в града, за да гледат спектаклите от програмата. 

Това е една луда идея- да организираме с American Dance Abroad американски шоукейс в България. Присъствате на едно необичайно събитие. Да не надяваме, че все по-малко граници ще продължават да съществуват и SPOTLIGHT: USA е стъпка в тази посока, обясни директорът на Фондация „Едно” Асен Асенов от сцената на Дома на културата,  на церемонията по откриването на платформата. Организаторът на тридневния денс маратон подчерта, че се надява Министерството на културата с много бързи стъпки да подкрепи съвременния танц, тъй като той има много потенциал за развитие у нас.

Пловдив иска да работи с американските професионалисти и това ни прави щастливи. Онова, което ни обединява, е културата. Танцът помага за разбирателството между нас, каза представителят на американското посолство, което е партньор на SPOTLIGHT: USA.

Фондация „Америка за България” е посланик на американската култура в България в последните девет години. Гордеем се да ви представим спектакъла „Буйна вода” тази вечер и аз към единственият човек, който седи между вас и танцът. Насладете му се, обърна се към публиката на финала на церемонията Нанси Шилър, президента на Фондация „Америка за България".

Image Gallery

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…