Музиката звучи и по време на локдаун

Или как клубът се превърна в онлайн сцена

Иван Неделев: Това време, което ни даде корона кризата, никой не може да си го купи

Във фотопоредица ви представи другото лице на култовите клубове в Пловдив. Ще ви покажем нощните оазиси в града по време на локдаун. Любимите ни места, в които сме свикнали да се събираме с приятели, да надигаме чаши, да танцуваме или да се вслушваме в глъчката около нас, да се влюбваме или разделяме, днес са тъмни, празни и тихи. И някак смирени. Медията ни подбра малко над десет емблематични заведения, за да се опита да ви усмихне. За да помечтаем заедно нормалността да се завърне и тези барове да се напълнят отново, а пазителите на нощния живот в Пловдив да покажат усмивките си. Защото днес са малко унили, на ръба на оцеляването. Но пък не губят оптимизма си. Едни използват времето за ремонти, други- за равносметки. Едно е сигурно- всички подбрани от нас заведения имат изключително много верни приятели. Това е и причината да направим точно тази селекция.

Beebop Café

Десетки камери, вместо пълни чаши. Оператори и озвучители, вместо бармани и сервитьори. Кабели и монитори, вместо бутилки, табли и кранове за бира. Много музика, и преди, и сега. Така изглежда и звучи днес Beebop Café. Неработещият бар е шумно  телевизионно студио, а сцената е онлайн платформа.

За това използва втория локдаун екипът на едно от любимите места на почитателите на клубния живот в града- Beebop Café. Иван Неделев и компания преформатираха музикалния клуб, за да продължат да радват ценителите на качествената музика. Временно, разбира се, до следващото отваряне на заведенията, когато и да е то. Но концепцията за онлайн телевизия ще живее и след това. Защото очевидно светът се е втурнал към мрежата, дори по отношение живата музика.

„ Тази концепция не беше измислена с идеята, че ще се появява ковид. Първият официално сниман концерт бе на 29 февруари. Използвахме и двата локдауна да работим по платформата и останалите инструменти, свързани с нея. Защото например има апликация за разплащане, тъй като идеята е услугата да е платена. Искахме всяка седмица да снимаме концерти и да излъчваме онлайн, но в момента не можем. Но пък разполагаме с архив от месеците пред 2020г., през които бяхме отворени. Имаме двадесетина концерта и три представления. И вече можем да се похвалим с лоялна онлайн публика. Горди сме, че от излъченото до този момент в платформата има концерт, който е гледан на четири континента- този на Дел Падре. Над 1000 души бяха пред мониторите си”, разказва основателят на Beebop Café Иван Неделев.

Още по темата и галерия от фоторепортажа вижте в Под тепето.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…