Ремонт в култовия клуб го превръща в класически британски пъб

Вече ще бъдем и вкусни, издава управителят Михаил Ватев

Във фотопоредица ви представяме другото лице на култовите клубове в Пловдив. Ще ви покажем нощните оазиси в града по време на локдаун. Любимите ни места, в които сме свикнали да се събираме с приятели, да надигаме чаши, да танцуваме или да се вслушваме в глъчката около нас, да се влюбваме или разделяме, днес са тъмни, празни и тихи. И някак смирени. Медията ни подбра малко над десет емблематични заведения, за да се опита да ви усмихне. За да помечтаем заедно нормалността да се завърне и тези барове да се напълнят отново, а пазителите на нощния живот в Пловдив да покажат усмивките си. Защото днес са малко унили, на ръба на оцеляването. Но пък не губят оптимизма си. Едни използват времето за ремонти, други- за равносметки. Едно е сигурно- всички подбрани от нас заведения имат изключително много верни приятели. Това е и причината да направим точно тази селекция.

ПЕТНОТО

В знаковия клуб Петното на Роршах ври и кипи. Но не от приготовления за шумно празнуване на рождения ден на заведението на 6 януари, а заради голям вътрешен ремонт. След него концепцията на любимото вече на няколко поколения място ще е леко променена. Скоро Петното ще се превърне в класически британски пъб- там вече ще се предлага и вкусна храна. В тежките времена хората прецениха, че сега е момента да затворят цикъла.

Новата кухня, на мястото на едно от сепаретата, която ще заработи още на 31 януари

„ Решихме да използваме локдауна, за да направим крачка напред. Искаме да изживяването Петното на Роршах да е завършено на 100 процента. Решихме, че дойде време да започнем да предлагаме на клиентите и храна. Да, в задната част и досега имаше ресторант- Малкият двор, който ще продължи да работи. Но той е напълно различен като концепция обект, въпреки топлата връзка. Затова правим клубна кухня, точно срещу бара”, обясни управителят на Петното Михаил Ватев. Появата й дори няма да намали седящите места, тъй сепарето се мести в другия край на заведението.

Скоро дежурният възпитател на бара отново ще удари камбаната

„ От отварянето на Петното през 2000г., това е първата зима, в която сме под ключ. Но пък, типично в наш стил, решихме в този момент да направим тази голяма инвестиция, която ще доведе до генерална промяна. Ще предлагаме стрийд фууд. В същото време разширяваме сцената на долния етаж. Скоро ще ви изненадаме и с новото лице на клуба. Ще ни видите преобразени и ще опитате вкуса ни на 31 януари, с падането на локдауна. Ще бъдем вкусни”, намига Мишо Ватев.

Локдаунът е време за генерален ремонт в Петното на Роршах

И допълва, че случващото се в Петното на Роршах в момента е препратка към начина, по който екипът на култовото заведение приема пандемията- екстремно време, което обаче ражда възможности.

„Това обаче би било невъзможно, ако нямаш партньорското разбиране на хората, с които вървите заедно вече повече от 20 години. Срещаме такова разбиране от фамилия Берлинови. Те ни се обадиха още в първия момент, за да направят реверанс към нас. След 20 години работа и инвестиция в това място, след над 2 хиляди концерта и толкова дълга културна история на клуба, всичко е въпрос на отношение. Ако го няма, другото е строеж върху пясък”, заявява Михаил Ватев.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…