Епохално събитие разтресе Пловдив и Капана във време на коронавирус пандемия, на политически мъглявини и задаваща се зима. Жегата се върна в града насред ноември, със завръщането на Zamunda Banana Band на голямата сцена и излизането на първото видео от изгряващия пети албум на бандата- “Ф’Найлона”. Режисираният от Блажо Николич клип вече разцепва нета. И световния шоубизнес.

От Билборд се почесват откъде се пръкнаха тия Замундовци, с тоя Найлон, че сега ще бутнат Ариана Гранде от топа в класацията. А самата Гранде вече връзвала коси на раста. От списание „Ролинг Стоун” веднага реагираха на сензацията и спешно са командировали най-добрия си репортерски екип за Пловдив, с кашон от най-редките био банани, с аромат на анасон. Суматохата в музикалния свят е пълна.

 

Но и кино индустрията е в шах от близо 4-минутния независим шедьовър и актьорското майсторство в него. „Естествено харизматичен като Джони Деп в „Страх и омраза в Лас Вегас””. „ Страстен като Майкъл Дъглас в „Първичен инстинкт””. „ Свръх умения като на Киану Рийвс от „Матрицата””. Това са част от отзивите на критиката след появата на Вожда, в ролята на Вожда, във видеото. А Жоро Пеев заявява в кратък блиц за КАПАНА и Под тепето, че щом за Борад ще раздават Оскари зад океана, то непременно Вожда заслужава „Златна банана” за бляскавото си справяне със сложната задача да играе себе си.

 

Шашната е и световната литературна критика, заради дълбоката лирика на “Ф’Найлона”, пръкнала се на по чаша в бара. „Гениалните неща се създават на маса, в пъба”, коментират, с нотка на завист заради все още отворените кръчми у нас в условията на пандемия, трезви британски поети. И мълчат над празни листове хартия, докато из пловдивския квартал на творческите индустрии вече всеки втори си припява „Влизаш в Найлона- всички на кльона! Ех, Найлон! Подслон за всеки купон!”. 

Ето и цялата дълбочина на замундовската лирика:
Ф’Найлона ,Там, там, там на Филибето, Тама на Стария град под тепето! Пускаш са право надолу по скльона, прас във Капана и бам фъф Найлона! Скив, майна, ето край с биетлона няколко крачки и дум фъф Найлона! Ех, Найлона! Тама майна е купона! Ех, Найлона! Всичките на тая кльона! Ех, Найлон! Подслон за всеки купон! Влизаш в Найлона- всички на кльона! Няма къде да падне пирон! Няма значение к’ъф е сезона, е Вавилона, майна ф Найлон! Всичките жадни под небосклона ги утоляват(КЪДЕ?) ф Найлона!

“Ф’Найлона” е първото шарено колибри от изгряващия пети албум на Замунда Банана Бенд! Честито! Мерси! Н’Гуана Уна!, доволен е баш замундовецът Жоро Пеев. В парчето вокалът на Замунда Банана Бенд е подпрян мощно от Виктор Стамболов – китара, Иван Гърбачев – клавир , Владо Христов- барабани, Радо Паунов – бас и Преслав Пеев- саксофон. Всички те, както и много от редовните клиенти на Найлона са герои във видеото.

Жоро Пеев: Извън Найлона ( има такава хипотеза) съществувала друга реалност, но трезва, сива и скучна

Колко години вече Замунда е на кльона ф Найлона?

 

Ми от 1998. Сиреч според замундската виШа математика 22 години.

Голямо завръщане на голямо място. В клипа са само реални герои от живота на клуба? Доброволно ли пиха в името на изкуството или се наложи да почерпите?

Вожда почерпи. Наложи му се!

Как оценяваш актьорските умения на Вожда?

Вожда не се поддава на режисура! Той си е той. Златна банана заслужава!

 

След Найлона има ли друг свят? Замунда на кой клон ще се качи?

 

Извън Найлона ( има такава хипотеза) съществувала друга реалност, но трезва, сива и скучна. Замунда винаги е на най горното клон!

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…