Мюзикълът „Чикаго” на легендарния Боб Фос с премиера на Античния театър

Категория
Сценични изкуства
Дата
2017-07-08 00:00
Място
Античен театър Пловдив

Опера Пловдив откупи правата за пищния спектакъл

Хитовият мюзикъл  „Чикаго” ще бъде представен на 8 юли (събота)  в рамките на фестивала Opera Open. Оригиналът е създаден през 1975 година от Боб Фос, считан за един от най-големите американски хореографи и режисьори, създател на филмите „Кабаре” и „Ах, този джаз”. Опера Пловдив откупи правата, за да го представи на Античния театър съвместно с Музикален театър „Стефан Македонски”. Либретото е дело на Фред Еб и Боб Фос, музиката е от Джон Кандър, текстовете на песните  са на Фред Еб, а преводът на български е на Виктор Макаров.

Мюзикълът „Чикаго”  е имал 16 000 спектакъла и е бил гледан от седемнадесет милиона души по сцените на двадесет и пет държави, между които Великобритания, Германия, Русия, Франция, Бразилия, Китай, Япония и Обединените арабски емирства. За целта "Чикаго" е преведен и изпълняван на девет езика.

Режисьор на българската постановка е Бойко Илиев, диригент постановчик е Игор Богданов, сценография Георги Златанов, художник на костюмите е Цветанка Петкова – Стойнова, хореограф е Татяна Янева.  В спектакъла на Античния театър участват солистите, хорът и балетът на Музикалния театър и оркестърът на Опера Пловдив.

"Чикаго" е създаден по пиесата на Морин Далас Уаткинс и разказва за кабаретна актриса, която убива любовника си и след това с помощта на високоплатен адвокат успява да убеди съда в своята невинност и да стане звезда в очите на пресата и обществото. Историята на римейка включва шест награди "Тони", получени през 1997 г., два приза "Лоурънс Оливие" и "Грами" за най-добър музикален  шоу албум.  Филмът  "Чикаго" с Катрин Зита-Джоунс, Рене Зелуегър и Ричард Гиър е отличен с 6 награди "Оскар”.

Билети за мюзикъла „Чикаго” се продават на касата на операта в Дом на културата, в Билетен център пред Общината и онлйан в eventim.bg

Opera Open e част от проргамата на Пловдив – Европейска столица на културата 2019.

 
 

Всички Дати

  • 2017-07-08 00:00
 

Powered by iCagenda

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…