Факултетът по изобразително изкуство на АМТИИ организира изложба „Преподаватели и студенти“

Категория
Изложби
Дата
2017-06-07 18:00
Място
Балабановата къща

В залите на първия етаж на Балабановата къща ще се открие изложбата „Преподаватели и студенти“ на 7 юни, сряда, от 18 часа.

Тя включва произведения на преподаватели и студенти от Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство и представя съвременните тенденции в отделните видове изкуства, кореспонденцията между различните специалности във факултет „Изобразително изкуство“, както и индивидуалните почерци на творците. 

Изявата също така дава възможност за съпоставителен план между различни художествени генерации, намерения и търсения.

Факултет „Изобразително изкуство“ в Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство в Пловдив е създаден в началото на 2011 г. в резултат от разрасналия се капацитет на катедра „Изобразително изкуство“. Понастоящем във факултета са катедрите „Изящни изкуства“ и „Приложни изкуства“, където преподават  представителни имена в съвременното българско изкуство,  изкуствоведи и хабилитирани преподаватели в различни видове визуални практики. Във факултета се подготвят висококвалифицирани специалисти в бакалавърските и магистърските програми „Живопис“, „Графика“, „Скулптура“, „Рисунка“, „Фотография“, „Моден дизайн“, „Графичен дизайн“, „Църковна живопис“, „Мултимедийно изкуство“, „Сценография“. 

Изложбата се осъществява с любезното домакинство на ОИ „Старинен Пловдив“ и ще продължи до 25 юни 2017 г.

 

 
 

Всички Дати

  • 2017-06-07 18:00
 

Powered by iCagenda

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…