Пловдив открива фестивалния сезон с „Вино и гурме“

Категория
Фестивали
Дата
2017-05-06 12:00 - 2017-05-07 20:00
Място
Старият град

Над 50 вина, 19 винопроизводители и 12 шеф готвачи очакват подготвят специално меню за посетителите

Фестивалният сезон на Пловдив вече не само чуха на вратата, а весело ни ръкомаха. Началото на празничните уикенди в града под тепетата започва още тази седмица с вкус и стил. На връх Гергьовден започва апетитният и ароматен фестивал „Вино и гурме“, който събира както почитателите на виното, така и гастрономите. Събитието ще се проведе на 6-ти и 7-ми май (събота и неделя) и ще превземе територията на Стария град.

Над 50 вида вино от 19 водещи винопроизводители у нас ще изкушат любителите и гостите на фестивала, а 12 шеф готвачи се срещнаха предварително със собствениците, за да изготвят дегустационно меню специално за фестивала. Освен огромна селекция от вина, гостите ще могат да дегустират новия прочит на българската кухня, пречупен през очите на майстори кулинари. Значително се увеличава и броят на участниците в сравнение с миналата година,като за пръв път се включва и турператор, който е специализиран във винения туризъм.

Всеки от посетителите ще може да закупи жетони за дегустация. С 4 жетона, които имат скромната стойност от 2 лева, всеки гост може да опита 4 различни български вина и да ги комбинира с предпочитаната по вкус храна. Събитието цели освен да привлече внимание, да включи посетителите в самия фестивал. Всеки ще може да участва за няколко различни награди, като ще се раздават такива за най-активните в социалните мрежи, най-добрите комбаниции от вкусове и какво ли още. Организаторите заявиха, че ще има и изненади, но за сега те се пазят в тайна. 

Заместник-кметът на културата, Амелия Гешева заяви, че е радостта от факта, че Пловдив не само е наследил, но и създава такива хубави традиции, в каквато се превръща „Вино и гурме“. Дефилето ще вплете в себе си и друга традиция, а именно Гергьовденското хоро, което ще се изиграе в чест на всички именници в събота от 12 часа на Лапидариума в Стария град.

Дефиле „Вино и груме“ ще започва от 12 часа на обяд и ще продължи до 20 часа вечерта, като ще се превърне в прекрасни и вкусно вечери.

 
 

Всички Дати

  • от 2017-05-06 12:00 до 2017-05-07 20:00
 

Powered by iCagenda

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…