Къде е мястото на българската култура - долу или горе?

Категория
Събития
Дата
2017-05-15 14:00
Място
Дом на културата “Борис Христов”

Водещи британски експерти представят как културата променя градската среда

В Пловдив форумът ще се проведе на 15 май

В София и Пловдив ще бъдат представени две събития в сферата на културния мениджмънт, създаването на партньорства и реализирането на артистични идеи в посока „отдолу-нагоре” (bottom-up). Събитията са част от образователната платформа на фондация „Пловдив 2019”, която включва серия от семинари и специализирани срещи с фокус проекта Пловдив – Европейска столица на културата 2019 и ще се проведат на 11-ти и 15-ти май.

Лектори на форумите са водещи експерти в сферата на управлението на културните процеси - Питър Дженкинсън (културен брокер) и Шийла Райт (директор на ThreeJohnsandShelagh, Mission Models Money и член на Demos UK и Toynbee Studios). За българските културни организации и творци двамата англичани са подготвили две специални събития, включващи отворена лекция, дискусионен панел, ателиета и презентации, представящи най-добрите практики от културния мениджмънт в Европа.

В професионалното ателие за артистични мениджъри – в Пловдив, на 15 май, от 14:00 до 18:00 ч., в Малката конферентна зала на Дом на културата “Борис Христов” (ет. 2) – британските лектори заедно с Директора на British Council България – Любов Костова ще разискват проблемите, пред които се изправят организаторите на културни събития в България. Участниците ще получат практически съвети за разрешаване на трудности, с които се сблъскват в своята работа.

Професионалното ателие ще се проведе на английски език и е с предварителна селекция на участници. Желаещите за участие могат да  кандидатстват до 1-ви май през регистрационната форма: https://goo.gl/forms/MtJs88DCQN2C9Ty23

За лекторите:

Питър Дженкинсън играе водеща роля в сферата на културата вече повече от 20 години, в които работи активно за промени в културната и политическата среда и се старае да повиши социалната справедливост. Той е канцлер на Cannon Hill Art School, член в прогресивната политическа мрежа Compass и посланик на The Alternativet. Питър е и основател на Culture+Conflict; на английската платформа за креативност в образованието Creative Partnerships, която в момента е на стойност 110 милиона паунда; и на The New Art Gallery Walsall – на стойност 21 милиона паунда.

Шийла Райт работи в сферата на културните и креативните икономически политики и устойчивото им осъществяване от десетилетия. Шийла публикува редица текстове, между които Creativity Money Love, Where does it hurt?, After the Crunch, So. What Do You Do?, Making Good Work and Design for Learning, а освен тях често пише статии и трудове с фокус върху устойчиви културни, креативни и социални проекти, умения и инвестиционни политики. Също така тя участва в разработването на стратегията Creative Britain и в EU Expert Working Group, част от Creative Industries.

 
 

Всички Дати

  • 2017-05-15 14:00
 

Powered by iCagenda

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…