Галерия Сариев представя Правдолюб Иванов, Викенти Комитски и Камен Стоянов на ART COLOGNE

Категория
Изложби
Дата
2017-04-25 18:00
Място
Галерия SARIEV Contemporary

ART COLOGNE е интернационален панаир за съвременно изкуство, който се провежда ежегодно в Кьолн, Германия. Панаирът е най-старият по вида си, започнал с едва 18 галерии през 1967 година. Днес повече от 200 галерии се събират всяка пролет, за да представят над 2000 артиста - от добре познатите звезди в сферата на съвременното изкуство до изгряващите таланти.

 

За втора поредна година галерия SARIEV Contemporary ще участва на ART COLOGNE, оставайки единствената българска галерия, която репрезентира български съвременни автори на панаира. Галерията ще бъде част от NEUMARKT секцията, която, според думина на директора на панаира Даниел Хюг,  представя най-новото и вълнуващо от сферата на съвременното изкуство с помоща на по-младите и иновативни галерии.

 

За своето представяне на ART COLOGNE SARIEV Contemporary избра специална селекция от инсталации, обекти, рисунки и живопис от трима артисти - Правдолюб Иванов, Викенти Комитски и Камен Стоянов. Изборът на представените художници не е случаен, и тримата творци представят специфична естетика и нагласа към света, играейки си с актуални за нашето време теми, без обаче да бъдат усъдителни или манифестни. Правдолюб Иванов, Викенти Комитски и Камен Стоянов представят типичната за българската среда комбинация от критицизъм, хумор и лекота на изказа.

 

Откриване: Вторник, 25 април

 

26 -29 април 2017

 
 

Всички Дати

  • 2017-04-25 18:00
 

Powered by iCagenda

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…