Мидори ще свири благотворително в Пловдив

Категория
Сценични изкуства
Дата
2017-05-21 19:00
Място
Концертна зала (бивш Партиен дом)

Виртуозната цигуларка и други изпълнители изнасят концерти на деца от от различни училища, болници и институции за хора с увреждания

Имаме удоволствието да представим световноизвестната американска цигуларка Мидори, която ще посети страната ни, за да свири на пловдивска сцена, на 21 май 2017г, в Концертна зала /бивш Партиен дом/, от 19,00ч. Българската публика ще има възможност да се докосне до поразяващия талант на изпълнителката, а млади български цигулари ще станат част от мащабната социална дейност на Мидори, тъй като изпълнителката ще дари приходите от концерта в Пловдив. Билетите са на цена от 15лв и се продават на касата на Градски дом на културата “Борис Христов”. В програмата са включени сонати /сол минор, до мажор/ и партита /ре минор/ на  Й. С. Бах за соло цигулка. 

Мидори е назначена за Посланик на мира от генералния секретар на ООН, Бан Ки-мун.

Тя създава организацията „Мидори и приятели” през 1992г, заради съкращенията на разходите за образование по изкуства в държавните училища в Ню Йорк. Посещава лично училища в бедните квартали, създава програма, която цели, посредством музиката, да развие креативността на младите хора, въображението им, както и желанието им да учат. Програмата работи успешно от 25 години, като нейни партньори са 40 училища и в нея са участвали над 250 хиляди деца от всички квартали на Ню Йорк. 

Мидори отделя 50 хиляди долара, които печели от престижната награда „Ейвъри Фишер” и през 2003 основава организацията „Партньори в изпълнението”- за подпомагане на камерната музика в малките общности, извън радиуса и без финансовите ресурси на големите градски центрове. Това е неправителствена организация, която цели да стимулира интереса към класическата музика, да осигури необходимите средства и публика за популяризиране на камерната музика. http://www.pipmusic.org/

През 2004 Мидори създава инициативата „Оркестрова резиденция” за подпомагане на младежки оркестри в САЩ. Всяка година независимо жури избира два младежки оркестъра, всеки от тях в комбинация с професионален оркестър, като в продължение на една седмица Мидори прекарва заедно с младите музиканти и осъществяват широк спектър от дейности. Тя свири с всеки от оркестрите като солист, участва в набиране на фондове и в редица социални мероприятия. 

„Споделяне на музика” е организация, започнала дейност в Япония като клон на „Мидори и приятели”. През 2002г е регистрирана като неправителствена организация в Токио. Целта на Мидори е да отговори на нуждите на японските деца, като им предостави възможност да се докоснат до класическата и до традиционната японска музика от най-високо ниво. Мидори и други изпълнители изнасят концерти на деца от от различни училища, болници и институции за хора с увреждания. „Споделяне на музика” цели да повиши културното съзнание на хората и да вдъхнови децата да разберат силата на живата музика, която може да промени живота. 

Мидори прилага своите програми в САЩ, Япония, Виетнам, Камбоджа, Индия, Непал, Индонезия, Монголия, Лаос. 

Още информация за предстоящото събитие, както и условията и реда млади музиканти да се възползуват от каузата на Мидори, ще бъдат публикувани в страницата на Благотворителен концерт на Мидори в Пловдив във Фейсбук.

 

 
 

Всички Дати

  • 2017-05-21 19:00
 

Powered by iCagenda

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…